Рали Миле Миля 2009

Дискусия за Европейския рали шампионат (ERC), Intercontinental Rally Challenge (IRC) и регионалните купи на Европа

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот dqdkaa » Чет Апр 23, 2009 22:14

Колеги ето ви още един цитат на анализатора по автомобилен спорт от del4o85 » Чет Апр 23, 2009 10:35 am

От година на година Европейския шампионат се обезличава. И какво от това,че нашите ще вземат точки. Какво от това ако Крум стане Европейски шампион или Тошко стане първи в 2WD, при тези безлични стартови списъци. Това горди ли Ви прави?
ОБОРОТИ МУ Е МАЙКАТА
dqdkaa
 
Мнения: 65
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 18:39
Местоположение: ВАРНА

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот DAKATA_RACING » Чет Апр 23, 2009 22:39

Madvanko написа:Още видео и на Митака удара от друга гледна точка :( http://www.youtube.com/watch?v=Tg1ug75k ... -fresh+div


Чухте ли само как италиянците викаха при преминаването на Митко на предишния завой , а и после на този на които се удари /в началото на завоя преди удара пак пощуряха / :D
-=RACING FOR KOSTENETZ=-
Аватар
DAKATA_RACING
 
Мнения: 290
Регистриран на: Чет Мар 20, 2008 10:24
Местоположение: КОСТЕНЕЦ
Име: Йордан Копаранов

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот svilenel » Чет Апр 23, 2009 23:50

Митко винаги кара сърцато в Италия и местните фенове много добре го познават и уважават.
svilenel
 
Мнения: 76
Регистриран на: Съб Апр 12, 2008 19:36
Местоположение: Варна
Име: Свилен Петров

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот Chavo » Пет Апр 24, 2009 01:29

Значи умишлено не пиша в подобни теми, дори не ги чета, този път не се сдържах обаче.
За мен представянето на българските пилоти в ралито не е лошо, лично аз съм доволен от тяхното представяне.
Някои хора прекалено много критикуват, това не е правилно. Какво толкова сме постигнали като страна, че да критикуваме точно пилотите?
Корабостроене ли имаме, автомобилостроене или произвеждаме самолети? В другите спортове някакви зашеметяващи успехи ли имаме,
на футбол, тенис, олимпиади и т.н.? Разбирам да бяхме САЩ(извинявам се за баналния пример) които имат високо развита индустрия, успехи в
спорта в различни дисциплини и тогава, ако някой не е на общото ниво той е нормално да бъде критикуван, но тук, у нас трудно може да искаме
някой да надхвърли потенциала на държавата ни, така да се каже, а ако това стане, то тогава наистина трябва да сме много горди с него.
От друга страна обаче не приемам мрънкането на пилотите за щяло и нещяло. На никого не му е приятно да го критикуват, в това число и на мене,
но когато си публична личност трябва да свикнеш с това и да се опиташ да анализираш нещата, а не веднага да се изкараш жертва. Или още по-
лошото, да търсиш лично обяснение от някой и саморазправа, заради това че е написал нещо, което не ти е харесало. И такова нещо бих приел
от състезатели с 20 годишен стаж и повече, но е редно тези с по-малък да имат трезва преценка на нещата и да мислят, не да реагират първично.
Искам да поясня, че последното не се отнася за Екатерина Стратиева, която пише тук, просто споделям общите си впечатления. Но искам да вметна, че майка ми е голям фен на Стратиева. :D
Малко се отклоних от темата. Все се поставя въпроса дали феновете уважават достатъчно пилотите, но трябва да поставим въпроса и дали пилотите уважават достатъчно феновете.
Chavo
 
Мнения: 270
Регистриран на: Пон Юли 09, 2007 16:20
Име: няма такова

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот kiko » Пет Апр 24, 2009 09:15

:shock: Разни хора,разни идеали.
Не разбирам какво са очаквали някой хора/фенове.Илиев отиде на участие в ралито,като доста по-отрано афишира,че в това рали има приоритет да се сработи преди началото на нашия сезон.Дончев,за каквото си отиде си го взе!Мал шанс има,но това е спорта.За Тошко няма какво да коментирам.......малко ми прозвуча нелогично написаното по-горе за неговия навигатор :shock: На Григоров това му е първо рали,за първи път сяда с навигатора си в чужбина - какво сте очаквали?Имаше си доста трудности( включително и технически),ама все пак геройски си кара до последно.
Кате не им се връзвай на приказките.Никои не оценяват факта,че това е едно от най-техничните ралита,както и не могат да проумеят идеята да се трупа (за съжаление-купува) опит в чужбина.Няма как да раберат,че това изкарано рали е равносилно на половин до болка познат наш шампионат.
Изображение
Аватар
kiko
 
Мнения: 1209
Регистриран на: Нед Апр 17, 2005 14:08
Местоположение: София
Име: Генади Димитров

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот forloifer » Съб Апр 25, 2009 01:51

del4o85 написа:Време е и за моя анализ.
Като цяло слабо представяне на нашите. Като изключин Басо и Траваля, италианците играха с резервите (заради бойкота на най-добрите) .....................................................



Браво бе Делчо, браво бе пич, най-после доживях и аз да прочета едно качествено и абсолютно аргументирано мнение на явно зрял човек и фен разбиращ истинските проблеми на реалния ни автомобилен рали свят. Много се чудех и се лутах дали да продължа да си хабя нервите в този форум и в момента, в който реших, че няма смисъл да махам розовите очила на заслепените фенове в детска и полудетска възраст, а някои и дори в зряла възраст се появи ти и с мненията си промени моето първоначално намерение. Вече гледам по-оптимистично и се надявам много скоро доста от хората, които само четат да се престрашат най-после и да изкажат истинските си професионални мнения, както го направи ти. Съжалявам, че не те познавам, но усещам с всичките си сетива на дългогодишен не само фен на автомобилния спорт, че ти не си случаен и некомпетентен както някои тук те обвиняват. Такъв анализ може да направи само човек врял и кипял дълги и то много дълги години в този спорт и само тези, които нищо не разбират могат да изкажат негативно мнение към написаното от теб. Имам усещането, че зад твоя ник стои човек близък до Георги Петров, може би механик, навигатор, а защо не и самият той, но затова ще те попитам на лично.
Тъй като реших, че няма смисъл да комуницирам с тези заслепени родолюбци ще разговарям само с теб, надявам се, че няма да имаш нищо против.
Какво ще кажеш за това:
Сещаш ли се за някой голям автомобилен шампион на дадена страна да тръгне да прави тестове повреме на едно от най-големите ралита в Европа?
Сещаш ли се за начинаещ пилот, който да прави дебют в едно от най-големите ралита в Европа?
Сещаш ли се за дама, която дебютира в Европейски Шампионат и избира най-тежкото рали в Европа,като дори няма физическа сила да премине нормално през цялото трасе?
Сещаш ли се за фенове които възхваляват и то неистово , пораженията на своите любимци?
Най-вероятно няма да се сетиш за такива и за това те питам, каква порода сме ние Българите, защо искаме да надскочим себе си и то по няколко пъти и в крайна сметка да станем за смях? Защо успяваме да излъжем доста често спонсорите, че сме най-велики и да отидем и да им похарчим парите по възможно най-тъпия начин? Може ли да сме толкова обратни на всички останали хора от Европа и от света въобще? Ей това не мога аз да си обясня. Надявам се да ми помогнеш в отговорите на тези въпроси, защото никой друг тук не би могъл да ми отговори а ти явно не си случаен!
forloifer
 
Мнения: 34
Регистриран на: Пет Яну 23, 2009 23:04

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот BOXER » Съб Апр 25, 2009 09:45

А ето намерихте се две душици,съберете се поговорете си накъде на маса,ама недейте да изнервяте всички в форума с умствените си и физически комплекси.
FTA RACING TEAM
Изображение
Аватар
BOXER
 
Мнения: 1118
Регистриран на: Пет Юни 16, 2006 14:30
Местоположение: Бisтяiца
Име: Владислав Аронов

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот PROSPEED motorsport » Нед Апр 26, 2009 00:37

Не знам от къде да започна... Първо, като не ти е приятно да пишеш и да четеш тук, взимай си del4o и обсъждайте автомобилния спорт на друго място. :evil: Не може да се говори така за хора, които дават мило и драго да ни радват и да представят страната ни по света. Дори тези състезатели да не се представят добре( което в случая не е вярно), те трябва да намират подкрепа от родната публика. А не някой черноглед "разбирач" да седне и да оплюва наред.
За Митко и за Крум няма какво да коментирам. Те са вече доказани пилоти. Да не забравяме, че и двамата имаха проблеми с автомобилите си, а след това и наказание за Крум. Въпреки това те непрестанно се изкачваха в класирането и показаха на какво са способни.
Катето трябва да бъде уважавана от всички български( а и не само) автомобилни фенове. Тя беше единствената жена в кервана, представи се достойно и завърши това трудно състезание. Да не забравяме, че тя стартира за първи път в него.
Боби Григоров е едно младо момче, което тепърва се развива в този спорт. Той пилотира автомобил, който в никакъв случай не е конкурентен с тези на водачите.
Ето това е моето мнение, а предполагам и на всички останали във форума. :evil:
Prestige Rally Team
Аватар
PROSPEED motorsport
 
Мнения: 442
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 19:30
Местоположение: Варна
Име: Борис Иванов

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот trouble » Нед Апр 26, 2009 11:32

То той forloifer така си пише...има във форума няколко такива душици и като се надушат си пишат само между тях....Чак като прочетох този дълъг пост ми стана смешно.
Ще цитирам само няколко думи и няма да коментирам "дългогодишен не само фен на автомобилния спорт" :lol:

А забравих да ти кажа че има едно сайтче за ERC с интервю на Бассо преди Миля Миля. Ето какво каза той - "Ще карам на 1000 мили за да тестваме колата и да се подготвим за останалите ралита от IRC", където той главно участва.
Аз продължавам да си следя емоциите на Траянови врата, дори представяш ли си ходих да ги гледам тея мизерници. А ти forloifer, ти беше ли там!!!
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот BOXER » Нед Апр 26, 2009 15:14

forloifer може и да не ти отговори,защото навярно е някъде из отсечките на Аржентина и гледа.Българския шампионат е недостоен за него.
FTA RACING TEAM
Изображение
Аватар
BOXER
 
Мнения: 1118
Регистриран на: Пет Юни 16, 2006 14:30
Местоположение: Бisтяiца
Име: Владислав Аронов

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот forloifer » Сря Апр 29, 2009 00:56

BOXER написа:forloifer може и да не ти отговори,защото навярно е някъде из отсечките на Аржентина и гледа.Българския шампионат е недостоен за него.


Не бе пич, в голяма грешка си, бях на Траянови Врата и не само че гледах, но и слушах и като всеки човек с нормално развит слух чух разликата между мотора на Димитър Илиев и останалите 4-5 Митсубишита! Изводът ми е същия какъвто беше и коментара на по-компетентните зрители: Димитър Илиев е със същия мотор, с какъвто незаконно спечели рали "България" 2007, т.е. коренно различен от този, с който се яви на 1000 мили. И понеже беше изпилен на максимума и с достатъчно непозволени части затова мотора не издържа и се счупи. Нищо лично към Митко, защото лично аз го уважавам като човек, но свръх амбициите на баща му, водят до подобни резултати! В крайна сметка подобни неспортменски прояви са негативни и за другите ми любими пилоти като Стайков, Ясен, Пепи и Игнат. Тези момчета карат автомобили, които са в нормалните граници. Не е честно просто да излезеш с непозволени средства срешу тях, все пак те не заслужават това!А всичко нередно се наказва рано или късно!
Последна промяна forloifer на Сря Апр 29, 2009 01:10, променена общо 2 пъти
forloifer
 
Мнения: 34
Регистриран на: Пет Яну 23, 2009 23:04

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот trouble » Сря Апр 29, 2009 10:56

forloifer написа:
BOXER написа:forloifer може и да не ти отговори,защото навярно е някъде из отсечките на Аржентина и гледа.Българския шампионат е недостоен за него.


Не бе пич, в голяма грешка си, бях на Траянови Врата и не само че гледах, но и слушах и като всеки човек с нормално развит слух чух разликата между мотора на Димитър Илиев и останалите 4-5 Митсубишита! Изводът ми е същия какъвто беше и коментара на по-компетентните зрители: Димитър Илиев е със същия мотор, с какъвто незаконно спечели рали "България" 2007, т.е. коренно различен от този, с който се яви на 1000 мили. И понеже беше изпилен на максимума и с достатъчно непозволени части затова мотора не издържа и се счупи. Нищо лично към Митко, защото лично аз го уважавам като човек, но свръх амбициите на баща му, водят до подобни резултати! В крайна сметка подобни неспортменски прояви са негативни и за другите ми любими пилоти като Стайков, Ясен, Пепи и Игнат. Тези момчета карат автомобили, които са в нормалните граници. Не е честно просто да излезеш с непозволени средства срешу тях, все пак те не заслужават това!А всичко нередно се наказва рано или късно!


Хаххахахахахахаххахахаххахахахахахахаха ....не не не не...........слуша а, развит слух....изпилен....непозволени части..друг мотор викаш.... :lol: :lol: :lol: ...голям купон!
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот Niki Cvetkov » Сря Апр 29, 2009 11:50

trouble написа:
forloifer написа:
BOXER написа:forloifer може и да не ти отговори,защото навярно е някъде из отсечките на Аржентина и гледа.Българския шампионат е недостоен за него.


Не бе пич, в голяма грешка си, бях на Траянови Врата и не само че гледах, но и слушах и като всеки човек с нормално развит слух чух разликата между мотора на Димитър Илиев и останалите 4-5 Митсубишита! Изводът ми е същия какъвто беше и коментара на по-компетентните зрители: Димитър Илиев е със същия мотор, с какъвто незаконно спечели рали "България" 2007, т.е. коренно различен от този, с който се яви на 1000 мили. И понеже беше изпилен на максимума и с достатъчно непозволени части затова мотора не издържа и се счупи. Нищо лично към Митко, защото лично аз го уважавам като човек, но свръх амбициите на баща му, водят до подобни резултати! В крайна сметка подобни неспортменски прояви са негативни и за другите ми любими пилоти като Стайков, Ясен, Пепи и Игнат. Тези момчета карат автомобили, които са в нормалните граници. Не е честно просто да излезеш с непозволени средства срешу тях, все пак те не заслужават това!А всичко нередно се наказва рано или късно!


Хаххахахахахахаххахахаххахахахахахахаха ....не не не не...........слуша а, развит слух....изпилен....непозволени части..друг мотор викаш.... :lol: :lol: :lol: ...голям купон!


forloifer добър си ХАХАХ :lol:
В "Комиците " търсят да наемат нови комици...може да се пробваш :lol:
MC1 100 KL2 100 KR2 200 SQL 100 KR4 50Y!->R2+ (D/C!) 100 +SQR 400 F->CR->KL4 100 MC2

THЕ NORMAL DON'T SURVIVE
Аватар
Niki Cvetkov
 
Мнения: 475
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 14:41
Местоположение: София/Плевен/
Име: Николай Цветков

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот PROSPEED motorsport » Сря Апр 29, 2009 22:23

forloifer написа:
BOXER написа:forloifer може и да не ти отговори,защото навярно е някъде из отсечките на Аржентина и гледа.Българския шампионат е недостоен за него.


Не бе пич, в голяма грешка си, бях на Траянови Врата и не само че гледах, но и слушах и като всеки човек с нормално развит слух чух разликата между мотора на Димитър Илиев и останалите 4-5 Митсубишита! Изводът ми е същия какъвто беше и коментара на по-компетентните зрители: Димитър Илиев е със същия мотор, с какъвто незаконно спечели рали "България" 2007, т.е. коренно различен от този, с който се яви на 1000 мили. И понеже беше изпилен на максимума и с достатъчно непозволени части затова мотора не издържа и се счупи. Нищо лично към Митко, защото лично аз го уважавам като човек, но свръх амбициите на баща му, водят до подобни резултати! В крайна сметка подобни неспортменски прояви са негативни и за другите ми любими пилоти като Стайков, Ясен, Пепи и Игнат. Тези момчета карат автомобили, които са в нормалните граници. Не е честно просто да излезеш с непозволени средства срешу тях, все пак те не заслужават това!А всичко нередно се наказва рано или късно!

Е, ако не се сещаш на рали България Митсубишито беше разглеждано доста време за "незаконни" и "непозволени" части и все пак се оказа, че всичко е ОК. Само не мога да разбера защо така упорито обвиняваш и плюеш българските пилоти :evil: :x
Prestige Rally Team
Аватар
PROSPEED motorsport
 
Мнения: 442
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 19:30
Местоположение: Варна
Име: Борис Иванов

Re: Рали Миле Миля 2009

Мнениеот cecko » Сря Апр 29, 2009 22:47

Колега направо си пускай CV то - в техническата комисия на FIA ше те глътнат като топъл хляб... Де да можех и аз така...... :oops: :cry:
cecko
 
Мнения: 206
Регистриран на: Вто Май 10, 2005 15:46
Местоположение: София
Име: Цветан Кръстев

ПредишнаСледваща

Назад към Европейски шампионат, IRC и регионални купи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта