Да ви се представя

Всичко извън автомобилния спорт

Мнениеот rally_girl » Вто Яну 01, 2008 01:15

dreams_for_rally написа:Този път ще ти отговоря сериозно.
Ако един ден се науча да свалям скоростни кутий ще бъда предоволна от себе си. Защото сигурно са малко жените който го могат. А ако това ми се случи доста хора ще си кажат, че това е уникално. Пък и не ми се свидят счупените нокти..
\((

Аз мога да сменям бързо скоростни кутии, от твоите приятели се научих. Всичко е въпрос на мерак, повярвай ми! Познавам всички скоростни кутии!!! :D :D :D
Аватар
rally_girl
 
Мнения: 182
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 12:35
Местоположение: Велико Търново
Име: Petya Alexandrova

Мнениеот littleredaudi » Вто Яну 01, 2008 16:53

Ошашавяша работа :lol: Ама съвсем всички ли че тука може да се наложи помощ малко за една такава :lol: DSY и е индекса :lol:
Баси колко ми е кеф да карам
Аватар
littleredaudi
 
Мнения: 463
Регистриран на: Нед Май 08, 2005 11:21
Местоположение: София
Име: V.Vasilev

Мнениеот tsveti » Вто Яну 01, 2008 23:32

littleredaudi написа:Мухахаха и то за Х-4 май ще ти се падне :lol: :lol: Като гледам тамън тоя сезон ще се разбере кой какво и къде ще се допуска! Че май Х-овете във вътрешните ралита ще са атракцията от 2008-ма.
Добър късмет си изтеглила :lol: :lol: :lol:
П.П. Сори не издържах!


Е нищо де :wink:
Ама това с Х-4...тази година едва ли ще се класираме, догодина може би. 2008-ма ще си джиткаме ''нулите'', все пак сме новобранци.

Колкото до късметчето... :D какви мисли ми минаха за тази нова кола :lol:
''Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си.- Уилям Фокнър''. ''Лошият човек е като въглена – ако не те опари, ще те очерни''. Анахарсис
Изображение
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Мнениеот littleredaudi » Сря Яну 02, 2008 09:43

Освен за нулите си се класирала и за новата "бегачка" :lol: Пък може и да ти хареса дисциплината нищо не се знае :lol:
Баси колко ми е кеф да карам
Аватар
littleredaudi
 
Мнения: 463
Регистриран на: Нед Май 08, 2005 11:21
Местоположение: София
Име: V.Vasilev

Мнениеот rally_girl » Пон Яну 07, 2008 09:22

littleredaudi написа:Ошашавяша работа :lol: Ама съвсем всички ли че тука може да се наложи помощ малко за една такава :lol: DSY и е индекса :lol:


littleredaudi, аз съм много добра по скоростните кутии и моята специалност не е точно по DSY, но съм запозната с проблема ти за 6 степенната ти кутия за приспособяване към аудито.
Избързал си със скоростната кутия. Много добре знаеш че скоростни кутии за 3В има разбира се Явор Банакиев :D . Премисли окачването на двигателя. Знаеш че е на магарето а на 3В е на роговете. Добре обмисли вариант за супорти /лапи за такъв от А-4 . Те са на роговете разглобяеми са и стават с дистанционни втулки. Поради по-дългия мотор най-вероятно ще се наложи да сменяте местата на радиатора и акумулатора. Акумулатора е на мястото дето трябва да се монтира акумулатора а на оригиналните S-2 е под задната седалка. Мисли как да го намествате в багажника иначе не виждам де ще го съберете. Заради топлината отделяща се от турбината ще се наложи да се налeпи алуминиево фолио на десния рог и капака. Има такова в Проспиид Генерация от сега ти казвам да я мислиш на 2Х50 мм. или една на 76 мм. Или виж оня даун пайп от S-4-ката. Иначе не става има рестрикция.
Вместо да се чудиш погледни в ЕТКА-та и ще видиш . Би трябвало да стане.
И да не забравите за датчиците щото те са за да не се ползва пълния буст на 1-ва и 2-ра. Значи може и без тях стига да не газиш до ламарините на тия скорости. Намери обаче такъв датчик и то от подходящата кутия. Виж номерата на кутията и ще се разбере дали има вариант да се монтират такива. На DSY има такива и според мен ще бачкат безпроблемно с мотроника дето лежи при Явор. Нали го знаеш Явор!? :wink:
Става дума за Б4 Купе, обаче за съжаление при V6 тампоните са заедно с едни алуминиеви рамена и се завинтват директно към роговете, а при тях има едни планки, които стърчат от роговете (заварени) и на тях са тампоните, които държат мотора. Така, че единствения шанс е тия планки да са заварени така, че разстоянията да съвпадат с тези при V6, и мотора с лапите да се нахлузи директно на тампоните, а това няма как да съм сигурна че ще стане. Трябва да знаеш, че купето за V6 и за 4 цилиндрови мотори е с различен номер, както и роговете.
Помисли и по ЕПРОМА?? Евентуално монтаж на буст контрол и налягания до 1бар.
Между другото ако ти потрябват по-адекватни скорости, Agent Smith има от 2.8 quattro (от ауди стотица но, кутиите са същите при 80 и 100)
Само дето на 100-ка избирача е от ляво, а на Б3 от дясно, трябва се преправя лостовата система, но става по принцип.
Чакай, че нали при теб се търкалят две кутии за куатро щото нали има разлики в супортите разликите в каретата и разликите в дължините .
Ако трябва да се избият касетите касетите и ползвайте от тях фланците и полуоските.
И чак сега вече директно на въпроса ти към мен, но чак когато конкретно ме попиташ ще ти кажа какъв е размера на масления радиатор за 6 степенна кутия DSY ?? Нали сам каза, че тя има допълнително принудително охлаждане на маслото, масленият охладител е във водния радиатор. Може и отделен маслен радиатор да поставиш...
Ще ти кажа какво да направиш, ама ти не ме попита?
И накрая може и да не съм най- добрата по скоростните кутии, обаче много ме бива, ама много…
Аз ще ти разказвам, а ти ще приспособиш кутията, защото ако не съм аз и ще ти е трудно сам.
Браво на вас, турбошматките, кефите ме много... :D :D :D

P.S. Малко офтопик се получи, ама съфорумец в нужда се познава, нали така?! :D :wink:
Последна промяна rally_girl на Сря Яну 09, 2008 12:58, променена общо 1 път
Аватар
rally_girl
 
Мнения: 182
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 12:35
Местоположение: Велико Търново
Име: Petya Alexandrova

Мнениеот littleredaudi » Пон Яну 07, 2008 10:03

Слънце ти току що получи титулярно място на Главен Механик в нашият скромен тиим :lol: Шибаната кутия я насадих със се мотора в коша. На купето си имам лапи щото тръгвах от 5 цилиндров редови мотор само, че атмосферен. Тва имаше тва съм взел. Явор навремето ми обади такава цена за скорости че щех да палучим инсулт или инкфарт. За щастие вече е с нормални за мене цени. Мотроника и инсталацията отдавна вече са в мене както делкото а и от събота преработения смукателен колектор лично от него :lol: Естествено че заничах отново по неговата кола и видях какво съм оплескал този път! Сбъркали сме едниния супорт на захващането на скоростите. Пак ще се сваля и реже. Маслените радиатори ги завлекох също на промоция от Явор. Какво да се прави там е меката на 5-аците. Турбина за плъг енд плей пак от там се оказа със се регулатора за налягане взех. Та съм на финалната права ма.........оказа се че старите му турбопътища са малко различни от това дето ми даде Landikar :lol: Айде пак при Явор. Лоста за скоростите ми е проблема и именно щото Явор още го мързи да го потърси де го е заебал стария. Виж тури едно рамо да се забърза малко я!!!!
И при мен се получи дълъг поста ма требе да си помагаме съфорумците :lol:
Баси колко ми е кеф да карам
Аватар
littleredaudi
 
Мнения: 463
Регистриран на: Нед Май 08, 2005 11:21
Местоположение: София
Име: V.Vasilev

Мнениеот rally_girl » Пон Яну 07, 2008 16:39

[quote="littleredaudi"]Слънце ти току що получи титулярно място на Главен Механик в нашият скромен тиим :lol: ....

Да взема, ли и dreams_for_rally с мен? :D
Аватар
rally_girl
 
Мнения: 182
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 12:35
Местоположение: Велико Търново
Име: Petya Alexandrova

Мнениеот littleredaudi » Пон Яну 07, 2008 17:05

Сама си определяй екипа :lol: Подшушни дали се правят дог бокс кутий или правозъби такива за куатро ( Явор и той нема не ме пращай там :lol: ) И дай му малко зор да намери лоста дето ми е обещал :lol:
Баси колко ми е кеф да карам
Аватар
littleredaudi
 
Мнения: 463
Регистриран на: Нед Май 08, 2005 11:21
Местоположение: София
Име: V.Vasilev

Мнениеот OgyWRC » Пон Яну 07, 2008 18:51

Невероятна тема, такава интелектуална гимнастика не може да се прави всеки ден ( =може да се повреди някой ;-)! Безспорно ще влезе в архивите на форума!
:D
Аватар
OgyWRC
 
Мнения: 874
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 10:40
Местоположение: София, Търново
Име: Огнян Герджиков

Мнениеот Astra_26 » Пон Яну 07, 2008 19:36

rally_girl написа: ...Добре обмисли вариант за супорти /лапи за такъв от А-4 . Те са на роговете разглобяеми са и стават с дистанционни втулки. Поради по-дългия мотор най-вероятно ще се наложи да сменяте местата на радиатора и акумулатора... Заради топлината отделяща се от турбината ще се наложи да се налeпи алуминиево фолио на десния рог и капака... Иначе не става има рестрикция... И да не забравите за датчиците щото те са за да не се ползва пълния буст на 1-ва и 2-ра. Значи може и без тях стига да не газиш до ламарините на тия скорости... Така, че единствения шанс е тия планки да са заварени така, че разстоянията да съвпадат с тези при V6, и мотора с лапите да се нахлузи директно на тампоните, а това няма как да съм сигурна че ще стане. Трябва да знаеш, че купето за V6 и за 4 цилиндрови мотори е с различен номер, както и роговете... Само дето на 100-ка избирача е от ляво, а на Б3 от дясно, трябва се преправя лостовата система, но става по принцип... Ако трябва да се избият касетите касетите и ползвайте от тях фланците и полуоските.


Аз съм меко казано потресен :shock: :D БРАВО!
Изображение Ivan Ivanov Rh A+
____vromos.bg____
Аватар
Astra_26
 
Мнения: 717
Регистриран на: Съб Дек 30, 2006 00:30
Местоположение: Бургас skype: astra_26 0877838227
Име: Иван Иванов

Мнениеот rally_girl » Вто Яну 08, 2008 09:36

littleredaudi написа:Сама си определяй екипа :lol: Подшушни дали се правят дог бокс кутий или правозъби такива за куатро ( Явор и той нема не ме пращай там :lol: ) И дай му малко зор да намери лоста дето ми е обещал :lol:


Сенквенциална скоростна кутия ли искаш да направим?
Без синхрон с прави зъби?
Да ги сменяш без да връщаш газта?
Както си я замислил няма да стане, освен ако не докажеш обратното.
Да я караме подред.
Значи за Главен Механик ще се наложи да почакате, имам сключен договор който изтича идният месец.
Второ имам сериозни предложения и от чужбина, но като че ли съм склонна да приема вашето предложение като се запозная с пълната ви оферта. :D Правени се такива правозъби кутии в България, на не са сполучливи в смисъл здрави, в смисъл здрави за коли с малка и средна мощност, а за големи мощности е абсурдно.
Не върви някак си да имаш такава кутия за да я имаш и да не можеш да използваш пълната мощност на автомобила и да губиш концентрация в мислене за скорости. Правенето на такива валове и зъбци изисква освен висококачествени материали изисква и експерименти на практически натоварвания. Това аз и ти не можем да си го позволим, за огромно наше съжаление. 8) Такива кутии се правят от реномирани външни фирми с голям опит, но са много скъпи.
Всичко това, според мен, е сериозна причина, вие ние турбошматките да разбием на пух и прах желязната моя обосновка че не можем да направим такава скоростна кутия.
:wink:
Аватар
rally_girl
 
Мнения: 182
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 12:35
Местоположение: Велико Търново
Име: Petya Alexandrova

Мнениеот rally_girl » Вто Яну 08, 2008 09:39

Аз съм меко казано потресен :shock: :D БРАВО![/quote]

Е, за почти две години постоянно присъсъствие в този форум съм понаучила това онова! :D
Аватар
rally_girl
 
Мнения: 182
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 12:35
Местоположение: Велико Търново
Име: Petya Alexandrova

Мнениеот rally_girl » Вто Яну 08, 2008 12:58

OgyWRC написа:Невероятна тема, такава интелектуална гимнастика не може да се прави всеки ден ( =може да се повреди някой ;-)! Безспорно ще влезе в архивите на форума!
:D


Някакъв чатбот :lol: я пусна темата и изчезна...... :roll:
Аватар
rally_girl
 
Мнения: 182
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 12:35
Местоположение: Велико Търново
Име: Petya Alexandrova

Мнениеот littleredaudi » Вто Яну 08, 2008 14:41

Май не само в този форум :lol:
Интересно!? Коя скрита сила от перформанса се подвизава тука!? :lol:
Е дай да видиме поне линк към тия дето правят такива кутий де моля!
Знам , че Васко Генчев прави някакви подобни опити ма мненията за творенията му са меко казани различни и крайни и в двете посоки.
Баси колко ми е кеф да карам
Аватар
littleredaudi
 
Мнения: 463
Регистриран на: Нед Май 08, 2005 11:21
Местоположение: София
Име: V.Vasilev

Мнениеот Калоян Атанасов » Вто Яну 08, 2008 22:43

Аз съм Калоян,драго ми е да се запознаем.От добрич съм,който иска да се запознаем да ми пише в скайп dfc1919, http://www.impulse.bg/ddfc1919 - личната ми страница ;)
Калоян Атанасов
 
Мнения: 7
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 22:34

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron