Antibes

Дискусия за Европейския рали шампионат (ERC), Intercontinental Rally Challenge (IRC) и регионалните купи на Европа

Мнениеот damon » Пон Окт 22, 2007 15:23

Chavo ти обаче отиде на другата крайност - Митко не става, европейския шампионат не става... Това е съвсем друга тема.
Иначе наистина Жозеф е страхотен състезател и заслужава да бъде европейски шампион всяка година.

И вярно тази година в еврошампионата стана мазало - мисля, че имаше дисквалификации на три състезания и само на Митсубиши. Има нещо с тия Митсубишита сбъркано и Траваля май най-много го отнесе.
Е, вярно на ЕЛПА нещата бяха други с Митко - там вина имат и те. Друг е въпроса, че ги хванаха в не чак толкова сериозна грешка и веднага ги изхвърлиха.

Колкото до Европейския шампионат - така е. Той от години не е нещо особено, друг е въпроса, че би било добре за нашия спорт да имаме европейски шампион. И без това БАМС сигурно е най-малкия отбор борещ се за европейската титла, което само по себе си е голямо постижение! Не е реалистично да мислим, че може да изкараме отбор който да стане IRC шампион, така че ERC остава засега единствената възможност. Да се надяваме, че следващата година ще имаме вече европейски шампион!
Safe is risky.
Аватар
damon
Администратор
 
Мнения: 2172
Регистриран на: Пон Фев 28, 2005 20:40
Местоположение: България
Име: Николай Китанов

Мнениеот plm » Пон Окт 22, 2007 21:11

Интересна дискусия се заформи.
Да се включа и аз, но от къде да започна?
Съгласен съм с написаното в последните 2 страници.
И рали "България" ще стане българо-турско ,а не международно и "Митко" ще си го печели,но какво от това.
Колкото по-силна е конкуренцията ,толкова по-добре за нашите пилоти ,това ще повлияе положително на тяхното развитие.
Затова следващия сезон приоритет на водещите ни пилоти трябва да е IRC ,а не европейския шампионат.
И надявам се рали "България" да стане поне част от календара на IRC,а не с всяка изминала година да се обезличава все повече и повече.

И нашите пилоти искат да карат много, много, и IRC, и WRC...но, по ред причини не могат, и не карат. Те живеят в България и условията за развитие и изява са ...такива.
При тези условия рали България е изчерпано, т.е. мечтай си за IRC или WRC у нас. И да припомня, че рали България показва, отразява състоянието на рали спорта у нас.
Райд Полски вече е в СШ, Барум - в IRC, коли С2000 има в Полша, Чехия, Унгария, Словения...
В тези държави /посочвам само бившите източни/ има мисъл, желание за развитие, отговорност...
Там карат 16 - 17 годишни на състезания, там... и т.н.
За Ево 9.
Според мен одобрената, приетата хомологация е проблем, грешка на ФИА. Ево 9 стана неочаквано за ФИА силна кола. И като си припомним мъките на ФИА за раждането на С2000 .../и новородените са често побеждавани от ЕВО 9/ става ясно отношението към Евото. Скоро грешката ще бъде поправена при хомологирането на Ево 10.
На нас, феновете какво ни остава? Да се радваме на български успехи навън, например.
Чешките фенове много ценят Георги Танев за карането му на Барум 2006. Защо те оценяват карането му там, а ние - не?
Басо влезна в програмата на Абарт и не можеше да избира. Кара където му кажат. Андреучи не кара сега Фиат, защото не одобри програмата. А той беше непобедим с Фиат С1600.
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Video 3. leg

Мнениеот CricketsFilm » Пон Окт 22, 2007 22:57

Online the video of Leg 3 of Rallye Antibes, on:

http://www.cricketsfilm.tv "Corrado Fontana Channel" o http://www.corradofontana.it
CricketsFilm - Professional Video in the Sports
http://cricketsfilm.com
CricketsFilm
 
Мнения: 124
Регистриран на: Пон Яну 01, 2007 23:26
Местоположение: Italy

Мнениеот FX7 » Вто Окт 23, 2007 00:04

И хиляда реда да изпишете е все тая !!! Няма ли кой да те рита от зад за съжаление си никой !!! А настроенията на феновете се виждат по трасетата,а тук и една десета от приказките не се изписва ...
Аватар
FX7
 
Мнения: 930
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 11:21
Местоположение: Sofia
Име: Delkaite go profila

Мнениеот txl » Вто Окт 23, 2007 00:36

Chavo написа:Слагам името му в кавички ,защото ми е направило впечатление че много хора обичат да го наричат "Митко" ,а не Димитър Илиев или само Илиев. Като че ли това "Митко" е обръщение като към Бог,Буда или Аллах.


А не ти ли е направило впечатление, че същите тези хора, обикновено освен "Митко", пишат например "Крум", "Ясен", понякога "Тихомир" и т.н.? Защо тях не ги свързваш с Бог?

Понеже става дума за класирането в Европейския шампионат. Не знам какво е отношението на ФИА към Митсубишитата, но е факт, че Митко на рали България не беше дисквалифициран, въпреки че при желание от страна на ФИА, вероятно можеше да бъде. Освен това, не помня да е имал други проблеми с техническите изисквания към колата. На Елпа нарушението на правилата от тяхна страна изглежда е съвсем явно, никой не го отрича, така че за мен това е причината за дисквалификацията, а не някой си мениджър. За техническите проблеми отговорността едва ли пада върху някой извън отбора им. Та мисълта ми е, че класирането на Митко си зависеше изцяло от него и отбора, така че аз не бих търсил причини за липсата на по-предно класиране във външни фактори. Иначе имаше уникалния шанс да стане Европейски шампион, ако си беше направил класиранията в отедлните състезания мисля, че ще да стане и жалко че не успя. А дали в тоя случай щеше да има някакви проблеми с ФИА, мениджъри на Ситроен, това щяхме да знаем, ако се беше случило. А след като не се е случило, не можем да знаем, така че не трябва и да го сочим като причина за класирането. За мен просто всичко си зависеше от Митко и отбора и съжалявам, че не успяха да го постигнат.
Аватар
txl
Администратор
 
Мнения: 1993
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 15:42
Местоположение: България
Име: Тодор Томов

Мнениеот StarCatcher » Вто Окт 23, 2007 19:33

Nqmam kirilica. Syjalqvam no iskam da kaja che Mitko opredeleno e mnogo dobyr i e edinstveniq BG pilot koito si ima ponqtie ot ne6tata. ne moje s 4 nezavyrsheni systezaniq da ima shans za titlata. no e fakt che go imashe. Dokaza che za nego predizvikatelstvo e samo ERC. vidq se kakvo se slu4va v BG kato kara s evropeisko tempo. Mislq che vsqkakvi sporove sa bezmisleni. I da za men mitko e religiq kakto iskaite go kazvaite. Prosto 4oveka umee da kara a az gledam rali za tova. Kimi sy6to e religiq tova e. Da se svetqt imenata im i da ni radvat. :P
Аватар
StarCatcher
 
Мнения: 37
Регистриран на: Пон Юли 09, 2007 12:50

Мнениеот chefo » Вто Окт 23, 2007 19:56

Ето 1 мое мнение от преди:

``И според мен Димитър(писна ми да чета Митко,Крумчо,Пепи,Ради,Тошко-все едно са на по 3 годинки ) е недостежим за другите в момента,макар техниката да е почти същата-просто така стоят нещата,макар да не съм му фен!Аз даже не съм на никой-просто определени пилоти ми правят впечатление...чакам да видя Исаев с друг автомобиль ``
Long live rock n` roll
Аватар
chefo
 
Мнения: 971
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 23:08
Местоположение: Под тепетата
Име: Стефан Лазаров

Мнениеот rallista » Сря Окт 24, 2007 17:57

От доста време не се бех включвал заради отсъствието ми от България. И без друго бех решил да не пиша в този сайт осеян с интриги и както го наричат в автомобилните среди клюкарския сайт, а и някой дръзне ли да напише нещо различно от мнението на определени хора - то се изтрива. Отдавна не бех чел нещо стойностно. Това, което Chavo написа го подкрепям изцяло.
P.Solberg, който домомента си мислех, че говори обективно олекна много в моите очи. Ето ти цитат:

НИКИ написа:Догодина Жозеф ще отнесе сумати павета на Сестримо


Друг е въпроса, че ти не си чел!!!
По кой втори начин Жозеф иска да печели? Какви смешки говориш?, за какво измиване на колата на илиев говориш. Това, което казваш означава че си технически неграмотен. Водата, която илиев е пълнил от бензиностанцията е наливал в казанчето на интерколера. Знаеш ли какво голямо предимство дава охладения интерколер? Не забравяй, че освен Вл. Илиев, който говори смешки е имало и други Българи на това място, които са станали свидетели. А знаеш ли как се налива бензина на тези автомобили - не капва капка отвън. Тук не се използват фунии! Има два щранга вход - за горивото и изход - за въздуха. Сигурно колата на илиев има дупки по пода и те наливат вода да я мият. По отношение на тъпи оправдания Вл. Илиев нема равен на себе си. Както и за последните им "скъсани шпилки" на рали Антиб. Та нали след него минават други коли и виждат, че се е боднал в скалата. Всеки дава газ и на всеки може да се случи, но да ни правят на балъци с детски оправдяния, това не го разбирам.
Всички турбо-автомобили си носят в колата туби с вода, които наливат за следващите отсечки, но това са допълнителни килограми и утежняват автомобила, а тук всеки килограм е от значение. И понеже установих, че си технически неграмотен и да не се изказваш неподготвен ще ти обясня, че Соловьов е платил допълнително 1800 евро за специални седалки и колани, които са с 4 кг. по - леки. Това го споделя самият пилот в Полски сайт! Дават се много пари за малко килограми. Това дали ще вземеш вода за интерколера, от което автомобила ще повиши значително мошността си или ще вземеш една резервна част отвън да си оправиш автомобила е едно и също и се счита за голямо нарушение, а не както се помъчи да го оневини damon!

damon написа:Друг е въпроса, че ги хванаха в не чак толкова сериозна грешка и веднага ги изхвърлиха.


А не Ви ли прави впечатление, че автомобила на илиев след рали България се чупи на всички състезание от Европейския шампионат. Нормално е. На рали България всички разбраха за измамите на фамилия илиеви и започнаха да ги наблюдават. Защо автомобилът им в България не се чупи, а в Европа постоянно нещо не издържа? Не издържат редовните и хомологирани неща. За "България " се слагат други полуоски, друга скоростна кутия с усилен корпус, друга турбина, все неща, с които илиев не може да се появи в чужбина. Тук в България контрол за някои хора нема.
Не забравяйте, че в екипа на илиеви работят хора и те споделят някои неща с приятели и Ви обещавам, че това момче като събере смелост да говори някой ден пред всички, ще Ви стане много интересно.
Жозеф е един от най-добрите пилоти на Европа. Срамно е, че някои от Вас оспорват качествата му. Освен него има още 20-на много добри, поне 10 са от Италия. Каква щеше да бъде разликата ако илиев беше станал Европейски шампион, или сега като е 5-ти? Да не би да стане по-добър от тях, нема как. Човек не може да надскочи възможностите си. И не крия, че не харесвам илиев, за мен той е мазен и двуличен в отношенията си с колегите. И не се учудвам, че повечето от тях не го харесват като човек. Симпатизирам на Крум, Ясен и Пл. Стайков.
Не отричам, че илиев е един от добрите Български пилоти, но поне 3-4 от нашите пилоти ако разполагаха с неговите средства щяха да покажат много повече от него.
Представянето на Крум на рали Антиб беше добро. Поведе на илиев в първата отсечка и видяхме, че нервите на Вашия любимец не издържаха и се заби в скалите.
Жалко, че Ясен и още някои от талантливите наши пилоти немат пари да излезнат навън и да покажат, но така е засега в България.
КОЙТО ИМА НЕМОЖЕ, А КОЙТО МОЖЕ НЕМА ПАРИ!!!!
ИЛИ ГО МОЖЕШ ИЛИ СЕ ОПРАВДАВАШ !!!
Аватар
rallista
 
Мнения: 73
Регистриран на: Съб Апр 22, 2006 20:53
Местоположение: sofia

Мнениеот ShumenAutoSport » Чет Окт 25, 2007 00:42

Съжелявам ,че се намесвам но отправям покана към rallysta заповядай!!! в НСА и стой докато се сглобява колата ,аз лично ще ти издеиствам да нямаш проблеми да стоиш постоянно и да ми покажеш усилените "кутия ,полуоски,и т.н." Пищеш глупости!
Щом е за родината ,газ до ламарината!
Аватар
ShumenAutoSport
 
Мнения: 61
Регистриран на: Пет Апр 29, 2005 19:17
Местоположение: Велики Преслав

Мнениеот damon » Чет Окт 25, 2007 00:48

rallista написа:
damon написа:Друг е въпроса, че ги хванаха в не чак толкова сериозна грешка и веднага ги изхвърлиха.



rallista аз не съм адвокат на никой. Но нещата са точно такива. Наляли са си туба с вода. Какво са правили после с тая вода извън зоната няма значение - това вече е разрешено! Значи нарушението е пълненето на една туба вода.

Нарушение е, няма спор, но можеше и да не го накажат с изхвърляне от състезанието както не наказаха Басо миналата година на Рали България, когато получи чужда помощ за да запали. Само, че за "великите сили" в тоя спорт беше по-добре Илиев да бъде премахнат незабавно... Това е реалността!

Пък за клюките - лошо няма! То и твоето мнение не е по-различно... Аз сега като адвокат на сем. Илиеви да почна да пиша колко са фалшиви колите на Ясен, Крумчо, Козлека и Царски ли? Ще успея да напиша доста неща чул-недочул ама какво ще е вярното.

Всъщност нормално е във форум да има такива неща, лошото е че ние си говорим тука разни неща - колко верни, колко не, а и понеже форума никой не го чете после бил клюкарски... Ами така ще е докато си чешем тука езиците категорично по непотвърдени неща.

Моето мнение за това дали колите на Дончев, Илиев, Козлеков, Царски, Ясен Попов и сие са редовни е следното:
Може и да са редовни, може и да не са!
Опитай се да разбереш какво искам да ти кажа, за да може да не се получават повече клюки и интриги оттук нататък...
Safe is risky.
Аватар
damon
Администратор
 
Мнения: 2172
Регистриран на: Пон Фев 28, 2005 20:40
Местоположение: България
Име: Николай Китанов

Мнениеот sastezatelia » Чет Окт 25, 2007 12:36

Дааааам. Нашата кола винаги се чупи в чужбина, защото е редовна, а в България не, защото е фалшива. Давам пример за това, миналата година рали София, миналата година рали Хеброс, няма да казвам дефектите, защото вие сте достатъчно запознати.
Относно парите, ние имаме много и караме, и нищо не постигаме, другите нямат и карат в България и имат огромни успехи.
Да вземем за пример вашия любимец Ясен Попов, който аз много уважавам. Миналата година до колкото аз си спомням имаше два старта в Световния рали шампионат, това за вас ако не е международно участие, незнам какво е. Какво постигна Ясен в тези две ралита, в които участва? Бракува едно Митсубиши в Монте Карло и не завърши в Австралия. Това ли са големите успехи? Крум също кара европейски и той ли е беден, и ми е много любопитно как той в България неможе да си хване отсечка от Митко, Ясен а сега на Твърдица и Румен го биеше, а в чужбина жъне огромни успехи. Искам да подчертая много, че се познавам с Крум и го уважавам, но не е честно да говорите неща, които не са верни.
Колата била ударена в скалите във Франция, я ми покажете снимка господин ралиста на ударената кола във Франция, много ще съм ви благодарен, или вие сте присъствали на ралито и лично сте видяли как Илиев и Янакиев са се ударили.
Моля ви се поне за бюджети не говорете, срамно и жалко е......
sastezatelia
 
Мнения: 855
Регистриран на: Нед Апр 17, 2005 10:30
Местоположение: Пещера
Име: Angel Bashkehayov

Мнениеот Lubo » Чет Окт 25, 2007 16:46

Бракува едно Митсубиши в Монте Карло-Ясен показа каране,което едва ли някой българин ще го повтори някога по световните ралита.Единствен аналог е имало в Италия-Илиев със С1600,но все пак не могат да се сравняват двата момента,най-малкото конкуренцията в двата случая е била различно силна.За Австралия Щол беше на 10000000 % виновен,че Ясен не завърши.

Не взимам абсолютно никакво отношение по възникналите спорове тук.Но не е за пренебрегване,че на Илиев му взеха отсечки и сумати междинки на рали Вида.Е не от Дунев,но от Стайков :wink: ,както и факта,че на ралита извън БРШ Дончев дава по-добри резултати по отсечките от колкото Илиев.
Аватар
Lubo
Модератор
 
Мнения: 2321
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:35
Местоположение: СОФИЯ-ЛЮЛИН
Име: Любомир Симеонов

Мнениеот txl » Чет Окт 25, 2007 18:30

Lubo написа:на ралита извън БРШ Дончев дава по-добри резултати по отсечките от колкото Илиев.


Любо, кои са тия ралита?
Аватар
txl
Администратор
 
Мнения: 1993
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 15:42
Местоположение: България
Име: Тодор Томов

Мнениеот sastezatelia » Чет Окт 25, 2007 19:06

Тошко как кои бе бате, първата на Антиб и първата на Елпа за втория ден преди да се счупим. Това малко ли са???? :D :D :D :D :D :D
sastezatelia
 
Мнения: 855
Регистриран на: Нед Апр 17, 2005 10:30
Местоположение: Пещера
Име: Angel Bashkehayov

Мнениеот Rally_Eon » Чет Окт 25, 2007 19:38

Lubo написа:Ясен показа каране,което едва ли някой българин ще го повтори някога по световните ралита.


Който си го може си го може :) .
Изображение
Аватар
Rally_Eon
 
Мнения: 234
Регистриран на: Нед Окт 29, 2006 20:43
Местоположение: Видин/Варна
Име: Радослав Велков

ПредишнаСледваща

Назад към Европейски шампионат, IRC и регионални купи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта

cron