Кирилица!

Важни съобщения за потребителите на форума, предложения, коментари, оплаквания...

Кирилица!

Мнениеот tsveti » Сря Ное 15, 2006 20:33

Не си обяснявам защо продължава да се пише на латиница?! И то по доста неграмотен и неразбираещ се начин! И на мен ми се случва да се прецака кредор-а. Когато той е прецакан, аз ползвам долу в дясно на монитора едно БГ или EN. И мисля, че всеки един компютър го има това. Та... айде бъдете така добри и вие да започнете да го ползвате, а не всеки да се оправдава с кредора. (или поне по-разбираемо се научете да пишете с латиница-та).
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Мнениеот Rally Fan » Чет Ное 16, 2006 02:17

Аз когато пиша тук във форума, редовно ми го няма кредор-а... незнам защо... направил съм си кирилицата на Комп-а и само с едно бързо движение на на пръстите натискайки 2 бутона едновременно се сменя езика.... не е сложно, даже никак....но друг е въпроса, че има хора, които не разбират чак толкова от компютри и просто сядат и пишат .... но наистина масово се пише на кирилица с латински букви... което за мен не е въприемливо в един БГ форум...трябва да може да се направи нещо?!?
Изображение

If you doubt - Flat Out !!!
Colin McRae
Аватар
Rally Fan
 
Мнения: 1297
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 00:26
Местоположение: Дясната Седалка
Име: Chavdar Sabev

Мнениеот txl » Чет Ное 16, 2006 12:04

Наистина имаше оплаквания, че не работи кредора, сега обаче вече е оправен и трябва да работи. Освен с Interet Explorer, вече трябва да работи и с Firefox >= 1.5. Така че, нека всички бъдат така добри, да ползват кирилицата ;)
Аватар
txl
Администратор
 
Мнения: 1993
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 15:42
Местоположение: България
Име: Тодор Томов

Мнениеот pleskush » Сря Авг 22, 2007 23:52

кога е рали пещера


Абе, приятелю, как намери точно в тази тема да пишеш за "рали" Пещера, бе мама му стара и...............как да го нарека т'ва твоето не знам?! :evil:

beta_racing
pleskush
 
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Юни 24, 2007 23:39

Мнениеот BradurS » Чет Авг 23, 2007 08:58

Рали Пещера - кръг от световния рали шампионат е тази събота и неделя :?
Honda - The Power Of Dreams
Аватар
BradurS
 
Мнения: 2958
Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 15:23
Местоположение: Севлиево, В. Търново
Име: Ивайло Христов

Мнениеот Lubo » Чет Авг 23, 2007 11:37

:lol:

Ейй те тоя раздел го бях забравил,че го има :lol: :lol: Добре,че някой се сети да напише нещо :lol: :lol: :lol:

Иначе от към КИРИЛИЦА сме добре.............приличаме на БГ форум.
Аватар
Lubo
Модератор
 
Мнения: 2321
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:35
Местоположение: СОФИЯ-ЛЮЛИН
Име: Любомир Симеонов

Мнениеот tsveti » Чет Сеп 06, 2007 22:46

Искрено се посмях на въпросът за ''Пещера'' в тази тема..... :lol: :lol: :lol:

Отдавна не бях влизала във форума, но определено си заслужаваше! :D
Аватар
tsveti
 
Мнения: 730
Регистриран на: Сря Дек 21, 2005 17:00
Местоположение: София
Име: Цветомира Георгиева

Мнениеот FX7 » Пет Сеп 07, 2007 01:01

Пообъркал се е човека , ама поне го е написал на кирилица .
Аватар
FX7
 
Мнения: 930
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 11:21
Местоположение: Sofia
Име: Delkaite go profila

Мнениеот GTI-8V » Вто Ное 27, 2007 10:01

Никога няма да разбера сaщо е толко вашно да се пиши на кирилица? Верно че е български форум, но ако некои пиши на български с латински букви пак си е на български се пак.

И аз съм Модератор в 2 форум-а в САЩ, дури много по голями от сички в БГ. Там дури руснаци, француси, германци и кой ли не отварат си теми на техния език, нормално е.

Но както и да е, всеки форум си има свои правила естествено.

Но искам да ви предсказвам че крилица в EU до 20 години най най кисно няма да има. Логично е че ЕДИНСТВЕНАТА страна в целия EU които пиши с други букви (именто кирилица) требва да се заобрaси с другите държави и да приеме латиница дългосрочно!!! Сега може да ми се смеeте, но след 5, 10 или най кисно 20 години ще видите че бех прав.Зажелавам за фановете на кирилица, но това е положението ....
Аватар
GTI-8V
 
Мнения: 959
Регистриран на: Нед Окт 21, 2007 23:57
Местоположение: Smolian
Име: Alexander Boch

Мнениеот txl » Вто Ное 27, 2007 10:44

Радвам се, че се съгласяваш с правилата на форума.

Колкото до предсказанията, те са предмет на друг разговор, който не е за тази тема.
Аватар
txl
Администратор
 
Мнения: 1993
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 15:42
Местоположение: България
Име: Тодор Томов

Мнениеот beta_racing » Вто Ное 27, 2007 12:14

Честно да ти кажа не разбрах какво общо има писането на кирилицата с това, че руснаци, германци, французи и други си пишат на техните езици в двата американски форума, които "модерираш".

Спазвай правилата на този форум и толкова.........колкото до предсказването ти - повярвай ми, това няма (как) да стане....('щото гърците и те са минали на латиница вече, нали? :lol: Но на Еврото има и гръцки знаци....както и да е, да не разваляме темата) :?

И един чисто приятелски съвет (въпреки, че не сме приятели): щом си решил да живееш в дадена държава (в случая България) по-хубаво научи езика й, за да те разбират хората. Не съм те слушал как говориш, затова и няма да коментирам говора ти, но по написаното в мненията ти дотук смятам, че трябва доста да поработиш по писмената част, защото ще дойде момент, когато няма да можеш да се оправдаваш, че не е добра, защото не си българин :wink: Пак казвам: само съвет!
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Мнениеот GTI-8V » Вто Ное 27, 2007 12:46

beta_racing написа:Честно да ти кажа не разбрах какво общо има писането на кирилицата с това, че руснаци, германци, французи и други си пишат на техните езици в двата американски форума, които "модерираш".


Че има поветче толерантност, но както казах, няма снатче, просто ми прави петчатление че доста "остро" се реагира когато некои пиши на кирилица.
Сега се сетих че вишдам и в некои руски форуми че се пиши на латиница и не е проблем там. Но няма снатчение. Нямам дури мене предвид че както вишдаш изпосвам транслатора и пиша некак си на кирилица. Но нали тематата "кирилица" е под форума "коментари" може да коментирам и мойто мнение, нали?

beta_racing написа:Спазвай правилата на този форум и толкова.........


Аз в този форум нямам един пост на латиница, просто сподела мнението си .... Ако е нежелано да се чува или пиши мнениета, няма проблем, изтри моите коментари и толково .....

beta_racing написа:колкото до предсказването ти - повярвай ми, това няма (как) да стане....('щото гърците и те са минали на латиница вече, нали? :lol: Но на Еврото има и гръцки знаци....както и да е, да не разваляме темата) :?


Същата сидба скоро, като англичаните ще казват довишдане на инчове и милите ....

beta_racing написа:И един чисто приятелски съвет (въпреки, че не сме приятели): щом си решил да живееш в дадена държава (в случая България) по-хубаво научи езика й, за да те разбират хората. Не съм те слушал как говориш, затова и няма да коментирам говора ти, но по написаното в мненията ти дотук смятам, че трябва доста да поработиш по писмената част, защото ще дойде момент, когато няма да можеш да се оправдаваш, че не е добра, защото не си българин :wink: Пак казвам: само съвет!


Бих казал че говора по-добре от колкото пиша, същност писането от мен е resultat от кирилисатора.
Но няма страшно, не ми е най вашното да имам перфектен правопис в некав форум(и) където полувината от хора пишащ като българи по зле, дури без запетайки и точки ;-))))
Без майтап сега, за какво да се оправдавам? Че не пиша и говора правилно и префектно? Голяма работа и не вишдам нищо фатално в това. Некак си нали се оправа а всеки каквото иска да си мисла (лична драма) ... ;-)))))
Аватар
GTI-8V
 
Мнения: 959
Регистриран на: Нед Окт 21, 2007 23:57
Местоположение: Smolian
Име: Alexander Boch

Мнениеот damon » Вто Ное 27, 2007 13:03

Мога да те уверя, че кирилицата няма да спре да съществува скоро! Все пак се използва и в Русия... След 1000 години може и да няма азбуки в този им вид, но засега няма да спре да съществува. Крайно неприятно е да се четат мнения на български написани на латиница - това е. Вече няма нищо сложно в писането на кирилица в Интернет.

В другите форуми всеки може да си пише както си иска, но по българските форуми отдавна е задължително писането на кирилица. Поне сериозните такива. Иначе как би ти се струвало нещо на английски написано с кирилица: "Себастиан Лоеб уон Ралли Иреланд анд ис леадинг тхе цхампионсхип стандингс алреади уитх сикс поинтс ..."
Safe is risky.
Аватар
damon
Администратор
 
Мнения: 2172
Регистриран на: Пон Фев 28, 2005 20:40
Местоположение: България
Име: Николай Китанов

Мнениеот RaPiD » Вто Ное 27, 2007 18:54

Еее какво сте го захапали човека, каза ви, че не е роден българин. Не е учил като нас в училище "български език", а "немски език". Бъдете малко по-толерантни, не е нищо фатално. Щом аз разбирам какво пише, значи и другите могат. Не може толкова лесно човек да научи и писмения език на чужда страна, иначе добре говори български. В някои чужди форуми, където има участие на много хора от различни страни(а тук не виждам да пишат други като Алекс), понякога си пишат на родните езици. Дори във форум за GSM-и където пишат най-различни хора от различни страни на английски, съм виждал понякога да си пишат на сръбски, турски и тн. Ако той запише на немски, няма да има грешки в писането, но кой ще го разбере, а?

И Алекс е прав, че някои българи пишат по-неграмотно и от чужденците.
Аватар
RaPiD
 
Мнения: 2803
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 00:40
Местоположение: София
Име: Асен Иванов

Мнениеот beta_racing » Пет Ное 30, 2007 15:56

RaPiD написа:Еее какво сте го захапали човека, каза ви, че не е роден българин. Не е учил като нас в училище "български език", а "немски език". Бъдете малко по-толерантни, не е нищо фатално. Щом аз разбирам какво пише, значи и другите могат. Не може толкова лесно човек да научи и писмения език на чужда страна, иначе добре говори български. В някои чужди форуми, където има участие на много хора от различни страни(а тук не виждам да пишат други като Алекс), понякога си пишат на родните езици. Дори във форум за GSM-и където пишат най-различни хора от различни страни на английски, съм виждал понякога да си пишат на сръбски, турски и тн. Ако той запише на немски, няма да има грешки в писането, но кой ще го разбере, а?

И Алекс е прав, че някои българи пишат по-неграмотно и от чужденците.


Работата не е там, че не пише както трябва - евала му правя, че изобщо пише! Иначе, не знаех, че ползва Kredor-а на форума, за да му преведе текстовете. Според ще е мен по-хубаво да се научи да пише на кирилица, "тренирайки" тук, защото нямакъде другаде (извън виртуалното пространство) ще му се наложи да напише нещо, а там няма да има Kredor...
И още нещо: за това, че има безброй много хора, които пишат неграмотно - това е ясно и аз не съм го оспорвал!

Както и да е, да не разваляме темата с празни приказки, които са ясни на всички! :D
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Следваща

Назад към Съобщения и коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта