Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Дискусия за Българския Шампионат на Затворен Маршрут

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот madGRaF » Съб Дек 08, 2012 21:20

За краят на света не знам! Но БФАС е виновна за трагичното състояние на автомобилния спорт в България, който с всяка изминала година става от зле по-зле!
Изображение
Аватар
madGRaF
 
Мнения: 288
Регистриран на: Нед Май 01, 2005 14:52
Местоположение: Велико Търново
Име: Пламен Илиев

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот rudolf » Съб Дек 08, 2012 23:17

никой не твърди че автоспорта не е в криза и именно поради тази причина има и смяна на ръководствата!!!
времето на златния дъжд ,на перачниците и на усвояването на тоталитарната материялна база бяха проспани и усвоени-не от това ръководство.когато преди криза нещо е доведено до нула, то е нормално по време на криза да тръгне надоло,а под нулата си си погребан...
за мен вина имат всички участници в първенствата при старото ръководство които допуснаха този спорт да губи авторитет и интерес когато имаше капитали и възможност за развитие...

наивно е да се търси сметка на това ръководство на бфас ,което не е изготвяло програма и правилници за 2012 и е застъпило от средата на сезона....дори и самата смяна е вид криза и заслужава известен аванс на доверие.

на всички е ясно че положението е критично и няма кой да реши проблемите с магическа пръчка. самия факт че това ръководство е избрано лигитимно, предполага че и клубовете които не го харесват би трябвало да се съобразят с избора на свойте колеги, а не да торпилират наследените слабостите на федерацията още в началото.
не разбирам какво се опитват да извлекат за себе си клубове чрез силния медиен натиск с изопачени факти(надявам се да е генериране на причини за слабо представяне),но имам надежда в безкомпромисните решения на федерацията че няма да допусне които и да е участници да влият на решенията и.
rudolf
 
Мнения: 204
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 16:15
Име: Иван Иванов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Justfan » Нед Дек 09, 2012 00:04

Прав си,първо мнение ми е и не съм и отдавна в този така атрактивен спорт.На въпроса,къде бях цял сезон ще отговоря:По Пистите,затова изказвам именно такова мнение.Имах възможността да наблюдавам цял един сезон,как някой коли ги прибираха в бокса за висяща вежда,а други за висящ заден дифузьор не бяха спрени цяло състезание,да не говорим,че имаше и хора с висящи генерации, също така се нагледах и на фалстартове,на необезопасени трасета и какво ли още не.
Пак те питам колега Golf_1 ти СЛЯП ли си?
Щом следиш цял сезон развитието на спорта,нима не виждаш,че тези неща като смяна на гума от седем човека не е истина ли??????Аз лично съм присъствал там и съм го видял,даже ще ти кажа под секрет,че главният механик на Румен Дунев лично им остави винтоверт с цел улеснение за да са по бързи.


[quote="golf_1"]http://bgnrc.info/index.php?option=content&task=view&id=7384&Itemid=1

Mайко мила тези смешници защо продължават да се излагат, колко са смешни как хленчат, ама истинските фенове знаят за какво става дума и никога не биха се подвели по тези смешници с извинение..Този Бенчев изпреварил ли е 1 кола,че ми извадил някъв таблет да показва на Царски,че 7 човека му сменят гума,ами аз незнам как 7 човека ще хванат 1 колело и ще го носят,как не го е срам,и Дунев ще ми говори за младите пилоти как не трябвало да бъдат грешно насърчавани,а тоя дойде оня ден и сега и той там се наредил,а не е показал и 1% качество, за да го звемем на сериозно..

Мисля,че когато един пилот е първи в класа в състезание, и шампион за сезона в неговият клас значи е изпреварил много повече от 1,и е показал много повече от 1% качество.(ТУК може и да прозвуча малко пристрастен)
И това,че не се е издигнал в твоите очи не значи,че не се е издигнал в очите на много други.
А ти замислял ли си се,че може именно само 1 или 2 отбора да имат смелостта да кажат истината такава каква то е.....
Да колега rudolf аз съм главният механик на Калин Бенчев.
Весели празници и от мен.
Justfan
 
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Дек 07, 2012 23:58
Име: Валентин Стоичков

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот golf_1 » Нед Дек 09, 2012 00:10

А защо си мислиш,че всеки път истината е при вас.... :D
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Иван Шопов » Нед Дек 09, 2012 11:53

rudolf написа:никой не твърди че автоспорта не е в криза и именно поради тази причина има и смяна на ръководствата!!!...

...когато преди криза нещо е доведено до нула, то е нормално по време на криза да тръгне надоло,а под нулата си си погребан...
наивно е да се търси сметка на това ръководство на бфас ,което не е изготвяло програма и правилници за 2012 и е застъпило от средата на сезона....дори и самата смяна е вид криза и заслужава известен аванс на доверие.


Смяна на ръководствата заради кризата? И смяташ, че е било време за подобна смяна в средата на сезона ли? Дори и да си прав, би ли ми посочил 5 позитивни неща, които са плод на това ръководство и дават светлинка в иначе мрачния тунел на кризата? Тези хора бяха предупредени, че подобна смяна е ненавременна и ще даде своите негативни последствия за сезоните 2012 и 2013. И защо всъщност точно това ръководство заслужава кредит на доверие - нещо, което за предишното беше абсурд?

rudolf написа:самия факт че това ръководство е избрано лигитимно, предполага че и клубовете които не го харесват би трябвало да се съобразят с избора на свойте колеги...
...но имам надежда в безкомпромисните решения на федерацията че няма да допусне които и да е участници да влият на решенията и.


Не искам да влизам в спорове относно легитимност, морално изражение и прочее. Достатъчно е да прегледаш отзвука в медиите за последното ОС и сам ще си отговориш доколко легитимно, позитивно и ползотворно е било то.

Както сам виждаш през по-голямата част от сезона УС на БФАС работи в чудесен медиен комфорт, без излишни гюрултии и проблеми, които не са плод от тяхното управление. Фитила бе запален малко преди сагата "IRC" и оттам искрицата прескочи и при дълго нерешаваните проблеми.
Не знам каква надежда имаш, но пък аз си спомням старата поговорка "След дъжд качулка!".
И ако говорим за безкомпромисност, в случая "Дракон" вместо 3 страници юридически термини с 5 реда трябваше да бъдат наказани Или за фаулстарт, Румен за изявленията и поведението му, всички длъжностни лица, които с действие или бездействие позволиха скандала да ескалира.

И да не решиш, че милея за времето на "това" или "онова" управление. Не, просто не мога да кажа на черното бяло и изразявам фактологията и реалността, които виждат очите ми.
Отдавна "служителите" на клубовете и БФАС (визирам УС и всичките комисии) загубиха уважение сред всички, но не само заради техните постъпки, а и заради възможността всеки да излее невероятна помия отгоре им безнаказано. Докато върви шуробаджанащината и търсим харесване вместо ред така ще бъде.

Тихомире,
Ти последо знаеш ли какво искаш? Одобряваш някой да бъде толериран ВЪПРЕКИ правилниците? Одобряваш да бъде наказван на секундата, а опонентите му да бъдат вечно помилвани?
И в крайна сметка защо държиш да си съдник някому в едноличностни спорове, само защото точно той не е от фаворитите ти?
Не мисля, че имаш това морално право, най-малкото защото преди няколко поста прочете, че си ме обвинил неправилно пред всички (аналогично на разисквания случай според твоята логика), но пък го подмина с лека ръка, защото "истината е при теб".
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот golf_1 » Нед Дек 09, 2012 19:00

Хахах Иване много накланяш темата Царски-Дунев в едната посока, кой е толериран??? Уж мъжката,ама и ти отиваш към другата страна...Какви опоненти са помилвани Ванка ехоо, като не ти издържи техниката така ли му викате вече,други е толериран,аз мислех че спорта е мъжки....И какъв съдник съм аз,като всички дето познавам мразят същия човек дето каза,че ладите уронвали престижа на федерацията и,че феновете са мишки,и тези хора си го мразят отпреди това Ванка.....И не ме слагай на страната на Илия,и там несъм....И незнам защо аз не мога да коментирам нещо,а ти трябва да си мирудия навсякъде,някакъв голям ли си,какъв си...Ти можеш да даваш акъл на Дунев,Мечков,Ефкото,да лаеш за Кетето(големия мъж,дето не може да я бие никъде в момента),и още куп колеги,апък аз да не мога да коментирам нещо си в свободен форум,уж за фенове,и мисля че не малко хора са от моята страна на нещата,нито учатваш,нито ходиш да гледаш,обаче все ти си по-по най,е как става това незнам...А за банна,който иска да ги слага,ако ще му олекне да е жив и здрав,като няма сърце да говори,това е най лесния начин,дали ти,Дамян,който иска и после,поне да пише 2 реда,защо.....
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Иван Шопов » Нед Дек 09, 2012 19:28

Тихомире,
Вземи си промени тона и начина на мислене ако искаш да има дискусия, а не набор от грамофонни плочи.
Отново си позволяваш лукса да ме обвиняваш за неща, които не са верни, вместо да си звемеш поука от предишните ти подобни напъни.
Не съм виновен аз, че четеш по диагонала или само каквото ти изнася, но ето ти цитат от поста над твоя:

Иван Шопов написа:И ако говорим за безкомпромисност, в случая "Дракон" вместо 3 страници юридически термини с 5 реда трябваше да бъдат наказани Илия за фаулстарт, Румен за изявленията и поведението му, всички длъжностни лица, които с действие или бездействие позволиха скандала да ескалира.


Ако не забелязваш не взимам ничия страна, а твърдя, че не просто е редно, а е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат наказани всички виновни. Само по този начин се избягва превръщането на случката в рецидив.
Румен и Илия по един или друг повод са сред най-често "помилваните хора" и въпреки факта, че са ми колеги и приятели намирам за редно всеки погазил правилата да бъде назакан. Това важи с пълна сила и за мен!

Няма да се впускам и в глупавите ти коментари, че не съм можел да бия някого, веднъж защото Катя не ми е мерило и втори път, защото не мога да се почуствам виновен, че никога не сме карали еднакви автомобили.
Ако решиш можеш да си направиш труда и да извадиш времената за всичките ми състезателни години. Не с S2000 двигател, а с корсовия, астровия. Намери ПОНЕ ВЕДНЪЖ в нормално състезание споменатите от теб персони да са ме отупали и шапка ще ти сваля.

И знаеш ли, сам си го написал. Аз говоря за МОИТЕ колеги по теми, които касаят нас. Повече от очевадно е, че те не са ТВОИ колеги и е повече от неетично да коментираш възможностите им. В този ред на мисли бих те попитал "А ти кой беше и как се класира?", докато разсъждаваш за моите постижения, но ще ти го спестя, защото всички знаем отговора.

Виждам, че разсъждаваш прекалено праволинейно и щом някой не е от твоите любими имена значи не струва. Твое право си е, но не се учудвай, че някои са "от твоята страна на нещата".

Бих ти казал само, че подобно "фенство" насява омраза и може да е добра тема за маса, но никога не е било и няма да бъде чудесен повод за развитие.

Все бях чувал за "наши" и "Ваши" във всякакви аспекти, но щом и феновете си играете на палаткови лагери, значи нещата наистина се да добре.


P.S. Не ме интересува дали те притеснява някой бан или не. Обещавам ти, че лично ще ти плясна следващия ако продължаваш да обиждаш хората. И не се притеснявай, аз винаги си казвам, когато го правя.:)

P.P.S. "Бана" се пише с едно "н".
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот beta_racing » Нед Дек 09, 2012 19:49

golf_1 написа:А за банна,който иска да ги слага,ако ще му олекне да е жив и здрав,като няма сърце да говори,това е най лесния начин,дали ти,Дамян,който иска и после,поне да пише 2 реда,защо.....
След разменените лични съобщения вярвам, че ти стана ясно, че НЕ СЪМ МОДЕРАТОР ВЕЧЕ ОТ 2 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА и нямам никакви права повече от теб, например, за което и се извини тук в темата (всъщност нямаше нужда да е публично). Не виждам обаче защо въпреки гореспоменатото продължаваш да наместваш името ми във вече така известния на целия форум бан към теб......... Отново те приканвам да спреш да ме наместваш в неща, с които нямам нищо общо!
Горното се отнася за всеки, който по каквото и да е причина си мисли, че аз съм свързан с банове или триене на постове........
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот golf_1 » Пон Дек 10, 2012 10:05

Иване твой колеги ли каза,какви твой колеги,ти учатваш ли??? Аз поне ходя и зяпам,а ти даже и това не правиш,но винаги си прав...И трябва ли да внасям пари за клуб и да си плащам лиценц,за да казвам думата "мой колеги" ,апък даже и да не ходя да гледам състезанията,за участие няма да говоря....Алл и Катя не ти е мерило,да тя е вече доста напред,преди и се смеехте,сега само попреглеждате рузултатите и от участията зад граница,защото тука големи личности като теб я съдиха,а иначе си нямал като нейния автомобил,ама я съди в оная тема нали,пак даваше акъли,то там си беше цяло есе...Абе да ти кажа,доста от колегите ти също не те харесват,и ми е чудно защо като участваше ходеше сам по състезанията,явно си нямал много приятели,нещото по което се различаваме...И сега слагай Бан,и напролет сме пак на линия,това е последното ми мнение,скоро няма да ме видиш да чета по диагонал...Спортни поздрави Ванка,оставям те с твойте колеги...
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Иван Шопов » Пон Дек 10, 2012 12:07

Тихомире,

Явно никога няма да се научиш да гледаш обективно, вместо да подскачаш от пристрастия по конкретен субект.
Както споменах и преди - не желая да коментирам ничии резултати, но пък наистина ги попреглеждам от време на време и смея да твърдя, че адмирациите за участието са засужени, но пък тези за класиране в челото все още ги пазя за друг път.
Омръзна ми да ме вкарваш в глупави сравнения и междуособици. Не се чуствам нещастен или разочарован, че "нямам автомобил като на еди кой си", защото винаги съм карал този, който аз желая, а не такъв "по завист".:)

И да, за да бъдеш част от една общност трябва да се подчиняваш на нейните правила. В този ред на мисли ако искаш да бъдеш част от тази на моите колеги, би следвало да изкараш изпита, да си платиш пилотския лиценз и евентуално членски внос като клуб. Аз така изкарах шест пълни сезона, а дали ще има седми е въпрос на мой избор, но не и на твоето мнение. Надявам се накрая да проумееш, че е без значение кой го вади по-голям, но пък по-важното е, че двамата с теб не сме на едно и също "автомобилно равнище".
Знам, че и това няма да ти хареса, но докато си мрънкал и давал акъл тук, аз поне правех и правя нещо реално. Дали ще викаш "Евала!" или "Този не може да кара!" ми е абсолютно безразлично, защото общата оценка на феновете е важна, а не субективната на отделен индивид. И да ти кажа уважението към феновете не е еквивалент на безкрайна търпимост към излишните им нападки.

Никога не съм се стремял да се харесвам на хората, а само да изказвам мнението си честно и в прав текст. Знам, че това ми носи доста негативи, но не смятам да го променям. Въпрос на приоритети, нещо което не успяваш да разбереш вече доста време.

И между другото - това, че ходиш да гледаш състезания не ти дава правото да определяш или съдиш как други хора да харчат парите си, да живеят живота си или да се забавляват. Аз нали не ти казвам кога, къде и как да гледаш? Хайде да си знаеш мястото най-накрая.
Не знам защо си на мнение, че си фактор дори и като фен било в този форум, било въобще. Нали знаеш народната поговорка - "Ако с гледане нещата ставаха, кучето щеше да е най-добрият месар!". :)

Защо не кажеш нещо за решенията на БФАС? Защо не предложиш как да бъдат променени нещата и проблемите - по-малко? Защо не се опиташ самият ти да допринесеш за тази промяна?
Ааааа - ти си бил просто фен и не зависи от теб. Искаш да си гледаш, да се забавляваш и ... Толкова. Други да се оправят, нали? Е, остави ни да си решаваме проблемите и ако не помагаш, то поне не пречи.

Дотук с откровенията, които така или иначе не ти дължа.

За сметка на това не получих поне два броя извинения за публично публикувани лъжливи твърдения. Майната им и на тях, но поне имай малко срам и спри да бълваш врели-некипели. Бана ще си го получиш при следваща нападка и публикуване на лъжлива информация към когото и да било. Весели празници!
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот rudolf » Вто Дек 11, 2012 10:25

Justfan написа:....


валио,защо вашите отбори не пускат онборди???,всичко снимате,показвате на пресконференций,а не радвате феновете с тях...
супер се изкефих на резината, на няколкото на царски,на старите на гетов, на онзи на денис от дракона,,,
rudolf
 
Мнения: 204
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 16:15
Име: Иван Иванов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот bmw sport » Вто Дек 11, 2012 10:32

Нещо много от рано взехте да си пожелавате весели празници,според мен елементарни неща се превръщат в голям проблем.Моето предложение,понеже БФАС няма пари да закупи времеизмерваща апапатура и устроиства засичащи фаул старт,всички водещи одбори да се снабдят с такива и правото им за контестация да важи до 5та обиколка........примерно.Други проблеми свързани с състезания ще бъдат решавани по добре и акуратно ако екипа от маршали е един за всички състезания. Не искам да обидя никой но мисля че форума е саздаден за фенове и тяхното мнение е важно :
bmw sport
 
Мнения: 38
Регистриран на: Съб Мар 10, 2012 09:52
Име: златко златев

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот rudolf » Вто Дек 11, 2012 10:55

bmw sport написа:Нещо много от рано взехте да си пожелавате весели празници,според мен елементарни неща се превръщат в голям проблем.Моето предложение,понеже БФАС няма пари да закупи времеизмерваща апапатура и устроиства засичащи фаул старт,всички водещи одбори да се снабдят с такива и правото им за контестация да важи до 5та обиколка........примерно.Други проблеми свързани с състезания ще бъдат решавани по добре и акуратно ако екипа от маршали е един за всички състезания. Не искам да обидя никой но мисля че форума е саздаден за фенове и тяхното мнение е важно :


времезамерваща и система за фау старт си има....проблема е че както човешките реакций имат забавяне,така и системата за фау старт има толеранс.( в които царски на дракона успя да влезе,без машината да регистрира фау старт/всеки любител участвал в драг състезания с апаратура знае че за добро време за реакция се стартира малко по рано от зеленото,но там е упоменато че фау старта се определя от техниката, за разлика от дупката в правилника на ЗМ, дали човешката преценка или техниката са с приоритет.)

в правилника на затворен маршрут е упоменато че наказанието за фай старт се дава до 8мата( по спомен) обиколка и е 15 секунди престой в бокса.....няма никакви допълнителни наказания които федерация може да наложи задочно на участник които не е наказан по този начин,,въпреки твърденията на Дунев че някой трябвало да дава 1 минута и т.н.(някой ако знае кои правилник чете г-н Дунев и за каква дисциплина,щото според мен отново си натъманява действителността.)

няма как всеки да има техника, защото и няма как да се тълкува разлика в показанията им.
надявам се това ръководство на федерацията да изглади подобни парадокси свързани с подобни ситуаций
rudolf
 
Мнения: 204
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 16:15
Име: Иван Иванов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Justfan » Вто Дек 11, 2012 22:44

rudolf написа:
Justfan написа:....
валио,защо вашите отбори не пускат онборди???,


Аз не отговарям за медията на нашите пилоти :| .Мисля,че те сами си решават дали да ги показват или не.
И по между другото името ми се пише Вальо :lol: .
Justfan
 
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Дек 07, 2012 23:58
Име: Валентин Стоичков

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот rudolf » Сря Дек 12, 2012 12:59

Justfan написа:
rudolf написа:
Justfan написа:....
валио,защо вашите отбори не пускат онборди???,

И по между другото името ми се пише Вальо :lol: .


вал: незнам на този лап къде е copy/paste "ь" , иначе и баща ми се казва Валентин:)


относно края на света днес 12:12:2012, ,,. времеизмервателната техника на майте е отчела фау старт на Царски в 12 часа,,12:минути и 11 секунди и сега края на света ще се преповтаря:)
пс:Дунев е подал контестация няколко секунди преди това:)
rudolf
 
Мнения: 204
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 16:15
Име: Иван Иванов

ПредишнаСледваща

Назад към Български Шампионат на Затворен Маршрут

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 34 госта