Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Дискусия за Българския Шампионат на Затворен Маршрут

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот golf_1 » Пон Ное 19, 2012 20:03

dod0 написа:"За големите шампиони и малките хора"

http://sport.btv.bg/article/komentar-na ... -hora.html

Добре, че нямам феисбук, но това което виждам направо ме втрещява, предаването кой е по-по-най ряпа да яде, и най лошото това го четът всички...И нека спонсорите да си мислят,че дават парите на правилните хора, а толкова таланти с човешко поведение и много по уникални умения, да стоят сред публиката, жалка история...
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот OgyWRC » Пон Ное 19, 2012 20:41

Споделям мнението на Любо Мечков, "пистовите" състезания вече приличат по-скоро на драг, където някои хора си мерят колите, респективно парите ... интересно е да се видят тези нови инжинерни достижения, но за конкуренция от пилотска гледна точка е все по-трудно може да се говори.

Тук идва и въпросът за нашите "пистови съоръжения" и доколко те са подходящи за тестване на разни нови "изобретения"?

За мен ще е по-интересно да видя на старт 20 еднакви автомобила с по 150 коня, отколкото 2 по 500 коня ...
To finish first, first you have to finish!
Аватар
OgyWRC
 
Мнения: 874
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 10:40
Местоположение: София, Търново
Име: Огнян Герджиков

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот trouble » Пон Ное 19, 2012 22:31

Една снимка изникна забарвена от мен във фейсбук, на която много се смях:

Изображение
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Totogada » Пон Ное 19, 2012 22:42

Ето малко снимки и от мен.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... b77e5899a3
Colin MacRae - World Rally Champion 1995.Почивай в МИР ШАМПИОНЕ.Никога няма да те ЗАБРАВИМ!!! Изображение Изображение Изображение
Аватар
Totogada
 
Мнения: 240
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 16:42
Местоположение: Сливен
Име: Тодор Кирчев

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот GT 51 » Пон Ное 19, 2012 23:41

Колумбе,йебем ти откритие !!!
Абе вземи си нещо ретро , и не се занимавай с глупости !!!
GT 51
 
Мнения: 940
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 17:59
Местоположение: Перник
Име: Владимир Димитров

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот КОКО » Вто Ное 20, 2012 16:52

Прилича ми на платена " статия"

БФАС спешно се нуждае от стандарти, които самата тя да спазва
София
RallyXpress

ПОЗНАТАТА фраза на Оскар Уайлд: „Снощи в Метрополитен пя певицата Х. Защо ли?” идеално пасва за финала на пистовото първенство този уикенд в Хасково. Защо наистина, след като първенството и без друго си свършваше добре и достатъчно лъскаво на гръцката Серес?

Но ако в събота и неделя сте били край пътния възел Орфей, то поне със сигурност сте разбрали, защо Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) спешно се нуждае от стандарти. При това такива, което глобално да обхваща целия спорт и да го извадят от категорията на улични гонки - направени набързо и между другото.

Сигурно е, че след като прочетат това, от БФАС с категоричната убеденост на шефове ще кажат: „Но ние си имаме стандарта!”.

Което пък поставя единственият въпрос: „Защо тогава не ги спазвате?” Защото точно това, което в Хасково наричат писта, е опровержение на горното твърдение. При това за втора поредна година.

Сигурно си мислите, че в Хасково по нещо е личало, че това е състезанието, затварящо годишния труд на десетки състезатели и механици, но и бележи края на целия автомобилен сезон? Лъжете се.

Ако си мислите, че злоезичието между местните началници не продължава втора поредна година и в сравнение с тях орелът-ракът и щуката са като най-задружния тим в света – се лъжете още повече.

Ако си представяте, че организацията се е подобрила от миналото лято – направо живеете в заблуда.



• ЗАКРИТ НА ДУМИ... Такъв беше паркът след състезанието в Хасково: семки-занимавка и нагоре-надолу между колите.

снимка: александър спиров, rallyxpress

Ето затова трябват стандарти на БФАС. За да може самата федерация да не изпада в безтегловност, ако трябва да обясни защо едно състезание е зле направено. И защо, дявол да го вземе, това в Хасково трябва да бъде наричано кръг от шампионата, при това който се сравнява с пистите в Бургас, Русе или Търново?

Кой от официалните оценители на хасковската автомобилна авантюра сега и през 2011 г. е написал в доклада си за какво точно става дума? А ако го е направил, защо тогава БФАС не е взела решението да съкрати шампионата с никому ненужен, опасен, лошо организирани, че отгоре на всичко и с опасен старт?

Предишното ръководство на БФАС искаше да направи от спорта „продукт”, който да продава на телевизиите. Но тъкмо продукт като хасковския, надали би купила и най-западналата кабеларка. Същото би се случило тази година, ако от календара по необявени причини не отпадна и „продуктът планинско Търговище.”



• КАНАПИ И МАРТЕНИЦА... Разнообразен и нетрадиционен подход към връзките за служебните лица приложиха в Хасково - от канап до хартисали мартеници.

снимка: александър спиров, rallyxpress

Въпросите трябва да бъдат допълнени още с питанията:

:: дали някой във федерацията е бил наясно в петък вечер, че часове преди квалификациите организаторите не са имали разрешение от полицията за затваряне на пътния възел Орфей”;

:: дали някой от присъствалите на състезанието е преброил охраната от полицията, която е била на по един на всеки 312 метра;

:: дали подготовката на писта Хасково е била с ранга на национален шампионат или е от категорията на селска кушия;

:: какво кара хасковлии да искат състезание, което така и не успяват да направят - без каквито и да е баджове за медиите, които да осигуряват работата им;

:: каква е причината цялото състезание е висяло и всичко в организацията му да е станало по случайност;

:: дали снимката, направена от фоторепортера на сайта с новините в българския автомобилен спорт е „закрит парк” (според нормативите на БФАС) или много силно наподобява селско стъргало – разхождащи между състезателните автомобили хора, за които няма нито охрана, нито ограждения.

:: коя медия ще поиска да отразява подобен „продукт”, за който един от 11-те полицаи да заяви дословно на фоторепортера на RallyXpress : „Вие фотаджиите, вместо да ставате по-малко, ставате повече!”

Както се казва има над какво да се помисли.
Остава да се намери и кой да го направи.

Горещата есен на Хасково 2011: Огромният гаф в жегата
Припомнете си горещото лято на 2011 и гафът с прекъснатото състезание в голямата класа. Точно 104 мин осмина се пържеха в собствения си сос заради спряната надпревара. И всички осем - с каски, системи НANS , бонета и „завързани” в седалките с колани при температура от 29.5 градуса, на самия праг на топлинните удари.

В същото време дирекцията на състезанието се занимаваше с бавно и внимателно почистване на пистата от разлятото преди това масло от Стоян Апостолов. Имаха право – безопасността е преди всичко останало.

Точно тук обаче идва въпросът - кой точно от всички шефове в Хасково през 2011 г. помисли точно за безопасността на точно тези осмина пилоти, които трябваше да стартират на прага на топлинен удар?



ФАКСИМИЛЕ от публикацията за писто Хасково 2011 - шефовете се кълняха, че догодина това състезание няма да е в календара. Така - до изборите.

Петима от шестте присъствали тогава на състезанието шефове от федерацията бяха категорични – „Догодина без Хасково”.

Отделно около пистата имаше крамоли на местни началници заради направен или не допълнителен път и състезание по мотокрос.

Така и тази година Хасково си остана същото равнище – лошо замислено, зле организирано, кофти изпълнено и крайно нелогично състезание за финал на шампионат. Вероятно и заканите за догодина са като тези от 2011. Какъв ще е календара на т. нар. шампионат на „затворен маршрут” е съвсем отделно нещо.

Отговора на Иван Бакърджиев с копие до РАЛИ ЕКСПРЕС

• Искам първо на Вас да дам отговор и да го публикувате, без намеса и редакция.(снощи около 22 часа беше изпратено на меила на рали експрес)
Гонката в Хасково не е организирана набьрзо -трябваха ми над 3 месеца,но трябва да имаш
"гащи " ,за да отстояваш това, което искаш до край.
Стартът в Хасково не е по-тесен от този в Бургас и В. Търново.В Бургас ,дори липсваха гуми в средата между двете ленти.
Червеното на акредитациите е против уроки,затова ги давахме на пилотите, а канапът е състоянието на БФАС-толкова е финансовата помощ от федерацията за организатора.
В Хасково се видя, че късметът е на страната на пилотите, а 1800-те гуми бяха на точните места и подредени за състезание в нетипична среда(единици са тия, дето знаят как се нареждат 80тона гуми ) .Сашко Спиров може и сега да снима-състезанието за организатора продължава-същите тия гуми сега ги махаме от булеварда.Това обаче няма кой да го отрази!
Жълтините на тема злоезичието на местните началници няма да разберете никога ,защото не Ви засяга повече от това да си вдигнете рейтинга на чуждия сеир.
"Селска кушия", г-н Писател, е нещо, дето го пишете ,без да го проверите от другата страна.
Каквото сте си намислили-напишете го за Писта Хасково, но аз се убедих, че мога да я организирам и ,когато някой ми“ сложи прът в колелата“,пак да не се пречупя.За 4-ти път при това!!!
Охраната от МВР бе 38 човека, а не 10 и лицензираните охранители бяха 110 .
В Хасково ви заявявам, че пистата е ок. Ако баджовете са забележката ,значи сме си свършили работата.
Медиите си имат служебни карти и не се нуждаят от нашите .
Категорично заявявам, че не желая да си пилеете стотинките, за да отразявате състезание, което аз -Иван Бакърджиев съм създал.
Цялата организация в Хасково е по моя идея и е очеизваждащо, че моята глава ще е на дръвника, ако нещо се обърка.
Още повече ,че БФАС не си мръдна пръста за нас по отношение на злоезичните началници в Хасково.
За сравнение -БФМ извади вода от 999 кладенеца и си проведе всички мероприятия в същото Хасково.
АКО НА НЯКОГО НЕ МУ Е ЯСНО - всяко едно ръководство на БФАС ще има нужда от хора като мен, дето карат най-евтиния автомобил на писта, та да има пари за организация. Журналисти обаче, дето пишат негативи за всеки и всичко- с лопата да ринеш! И между другото,защо не споменавате колко българска публика наблюдава надпреварата в иначе лъскавия Серес? В Хасково бяха десетки хиляди!
Вие имате право да изкажете мнение според това,което вашият кореспондент е заснел. .Журналистите и фотографите обаче могат толкова,а за отношението на пилоти,механици и публика дали да я има писта Хасково,разбрахме на церемонията по награждаване(три пъти всички бяха категорични)!

Уведомявам Ви,че ако не публикувате правото ми на отговор,същото ще бъде изпратено там,където прецени
Иван Бакърджиев.
0888705588
КОКО
 
Мнения: 179
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 20:58
Местоположение: Хасково
Име: Христо Христозов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот KrumDonchevFen111 » Вто Ное 20, 2012 17:21

И аз си мисля че медията прекали малко с това което написа, дори да е куцала организацията трябва да сме благодарни че имаше състезание въпреки всички проблеми и разправи :) Все пак такова мероприятие не се организира толкова лесно в наше време :)
Силов и чип тунинг (подготовка на състезателни автомобили), автодиагностика, изработка на състезателни части за автомобили и ролбари. Л.С
KrumDonchevFen111
 
Мнения: 67
Регистриран на: Пет Фев 24, 2012 22:48
Местоположение: София
Име: Petio Petkov

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот P.Solberg » Вто Ное 20, 2012 18:00

Въпросът е - трябва ли нещо да се организира на всяка цена само и само да имаме състезания, които обаче не са никаква реклама за спорта или да се организира нещо, което да привлича и спонсори, и състезатели.
Аватар
P.Solberg
 
Мнения: 4881
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 13:47
Местоположение: Варна
Име: Владимир Гатев

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот trouble » Вто Ное 20, 2012 18:09

Ако вече стигнахме до ситуацията да благодарим, че поне е имало състезание то значи, че започва началото на края на съответния шампионат или конкретното състезание.
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот КОКО » Вто Ное 20, 2012 19:08

Имало го е.............
Има го и сега ( на кякои се харесва ,на някои не)
Ще го има и след нас под каквато и да форма!!!!!!!!!!!
32399999999999999999.jpg
17359999999.jpg
AFICH 001.jpg
[attachment=0]1672.jpg
Прикачени файлове
1672.jpg
Това по добре ли е така или вече има мол .
Последна промяна КОКО на Вто Ное 20, 2012 19:24, променена общо 1 път
0888705588
КОКО
 
Мнения: 179
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 20:58
Местоположение: Хасково
Име: Христо Христозов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот dod0 » Вто Ное 20, 2012 19:22

Другия път поне обяснете на маршалите защо са там, и защо са тия ленти ! Малко остана да набием един смешник ! :)
GLOBUL RALLY TEAM !!!
Аватар
dod0
 
Мнения: 502
Регистриран на: Нед Сеп 21, 2008 14:35
Местоположение: Sliven
Име: Dobromir Ivanov

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот КОКО » Вто Ное 20, 2012 19:39

dod0 написа:Другия път поне обяснете на маршалите защо са там, и защо са тия ленти ! Малко остана да набием един смешник ! :)


Обяснено им беше точно и ясно.
Публиката зад втората лента.......
Случая във Варна се помни .........или е по добре така
Може и така но тогава публиката знаеше къде се намира БУДАПЕЩ,Букорещ.Каспичан и ....................
http://www.youtube.com/watch?v=quDX36WJM7k
Последна промяна КОКО на Вто Ное 20, 2012 20:15, променена общо 1 път
0888705588
КОКО
 
Мнения: 179
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 20:58
Местоположение: Хасково
Име: Христо Христозов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот hrisj » Вто Ное 20, 2012 19:45

На мен състезанието ми хареса. Единственото което беше гадно е че в клас 3 само 4 коли преминаха финала.
А относно тази статия, според мен са прекалили.
Дано пистата да я има догодина и да има повече коли. :)
hrisj
 
Мнения: 15
Регистриран на: Пон Сеп 19, 2011 20:19
Местоположение: Хасково
Име: Ангел Ангелов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот efco » Вто Ное 20, 2012 20:17

Господин Бакърджиев, няма смисъл да се оправдавате пред въпросната медия или по скоро въпросния "журналист" който забелязах, че не ходи по такива състезания вече ! Той отдааавна е обслужващ и отразяващ само тези от които има някаква "полза", тези които си плащат за това и за радост са вече по малко от бройката на пръстите ми на едната ръка ! Точно този сайт направи супер детската интрига между моя и още един клуб и ни изпокара с колеги в лятото на тази година, същото направи и миналата година два кръга преди края на планински шампионат! Това се случваше и по време на изборите около 6 април 2012 г. ! Предвид възрастта на този журналист мислех да замълча но явно брояча там при него го заблуждава, че след като е предпочитан и посещаван има право да си манипулира посетителите които явно не са малко !
Нямаше да пиша тук но много се ядосах на поредната статия в негов стил ! Искам само да му кажа следното: тази година от началото се разделихме с много деятели на автомобилния спорт и все хора които са дали прекалено много за нашия спорт. Всеки го помним с хубаво и се сещаме по време на състезание с интересни случки, преживявания и хубави моменти. Пожелавам му да е жив и здрав и да се опита да бъде добър и в помощ на нашия спорт за да бъде запомнен като другите , а не с това което прави без да му носи някаква оригиналност !

Искам да изкажа своята благодарност към всички организатори които въпреки по тежката година, обещаха и си организираха своите състезанията и не провалиха сезона както някои предричаха в началото на април !
Последна промяна efco на Сря Ное 21, 2012 16:21, променена общо 1 път
efco
 
Мнения: 355
Регистриран на: Пон Окт 06, 2008 16:01
Местоположение: Казанльк
Име: Стефан Драганов

Re: Писта Хасково 17-18 ноември 2012, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот Иван Шопов » Вто Ное 20, 2012 22:31

Ефко,
А да мълчиш по адрес на Страшо ако обичаш. Ако имаш нещо да му го казваш- направи го в очите, а не из форумите.
Кажи по-добре ти изплати ли си дълговете към БФАС? Не за друго питам, а защото самата БФАС се опитва да прикрие старите истории. От друга страна чета, че канапа бил помощта от БФАС. Демек кинти няма... Та да питам пак - върна ли си дълга? Биценза на коя дата си плати? Защото и за това се тиражират лъжи. Платен бил по времето на Александров и това в момент, в който си бил изключен.
Две писма написах до БФАС по този въпрос и все още очаквам отговор на второто. В първото бях уведомен, че ти и останалите "длъжници" сте изключени така или иначе. В този ред на мисли продължавам да се чудя как изключени клубове излъчват състезатели и им се разрешава да организират състезания. Скоро ще дойде и отговора на второто, но толкова по въпроса.
Кажи сега колко точно е бил успешен сезона и на кого трябва да се благодари?
Доколкото виждам в шампионата по затворен маршрут проблемите се увеличиха и ескалираха. Няма състезание без разправи и гюрултии.
Попрочети писмата на Росен Даскалов и на Добрин Петров (ако въобще са стигнали до теб) и отговори защо тези писма са написани и съществуват. Защото сезона е страхотен, ръководството е супер и всичко е наред ли?
Колко дебелоок трябва да бъдеш за да говориш, че нещата били ок, а не както е пророкувано? То не е просто пророкувано, а се доказа от фактите. Проблемите са в пъти повече, отколкото в началото на годината. Сайта на БФАС отново е поменник. Публикуваните решения са точно две. Адвокат е написал някакво невероятно решение в цели 3 страници, от което става ясно, че НСК е пълен аут пред елементарния правилник, а йерархията е точно обратната. Стигна се дотам, че писмено да бъде изказано, че "Х е виновен, ама ние няма да го накажем!". Къде е календара за догодина, къде са промените в Устава, къде е медийното присъствие и още повече какво е? Къде е искрицата положителна промяна? Защо организатори,пилоти,медии и БФАС са в непрекъснати разправии? Колко проблема се решиха? А колко бяха решени като се остави нещата да отшумят?
Колко нахални, нагли и самовлюбени трябва да сте за да заявите, че нещата са както трябва? Кого заблуждавате в крайна сметка, опитвайки се да прикриете личните си амбиции? Кой се дели на наши и Ваши бе Ефко?
Направих си експеримента да поискам да съм форлойфер на твоето планинско. Мънка, лъга, и се оправда, че имало прекалено много коли. Е, с очите си видях само ЕДНА! Не съм ти сърдит, нито недоволен, Ефко. Искането ми беше елементарен психологически експеримент и отговорите не бяха неочаквани. Какъвто е като човек организатора - такива са му и будалканиците.
Жалката Ви революция запрати спорта някъде под дъното. След година-две всичките мрънкалници няма да са в спорта, защото парички още догодина няма да има и респективно интерес в тях. Да де, ама спорта съществува и без, а и след ВАС. Вижте се бре... Вижте се какво направихте и докъде докарахте нещата.
Никой не знае какво се случва, а се случва още по-голямо нищо! Евроспорт ли ще лъжем с пари, наши си шампионати ли ще организираме, ще угодничим на Сульо и Пульо ли?
И в крайна сметка щом има такива разправии из медиите дали проблема е измислен, а? За теб не съществува, защото си вторачен само в твоето състезание и личните ти интереси. Факт е обаче, че докато гледаше как да се пъчиш до Ради, спорта затъваше, а проблемите бяха повече.
И да ти кажа честно - мерило дали има проблеми са моите колеги Добрин, Росен и всички останали, а не мрънканиците колко е яко да има състезания на всяка цена. Цената на неизчистеното трасе, малкото охрана, слабата организация и прочее се плаща от състезателите, а не от Вас!
Чудя се трябва ли и колко човека да умрат за да проумеете жалката истина, че със стискане на палци нещата няма да са вечни.
За планинското и рали дисциплините изобщо няма да говоря, че темата все пак е за затворен маршрут.

P.S. По-добре не ми отговаряй Ефко. Безсмислено е да доказваш, че черното е бяло.
P.P.S. А на Румен и Илия обещавам, че лично ще им подаря по лопатка и кофичка + чувал с пясък.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

ПредишнаСледваща

Назад към Български Шампионат на Затворен Маршрут

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 34 госта

cron