WRC 2011 - календар, новини, слухове

Дискусия за Световния рали шампионат

Re: WRC 2011 - календар, новини, слухове

Мнениеот beta_racing » Вто Окт 18, 2011 11:25

Има вероятност в последното състезание за сезона - Рали Великобритания - да видим От Танак във Форд Фиеста WRC. Както всички знаем, талантливият естонец е протеже на бившия заводски пилот на Форд Марко Мартин, чиито тим ММ Моторспорт, който поддържа колата на Танак в SWRC (Форд Фиеста Супер 2000), има много близки отношения с М-Спорт.

Освен управлението на ММ Моторспорт, Марко Мартин също така ръководи и тестовата програма на М-Спорт. В подготовката на отбора преди Рали Франция е карал също така и Танак. Ето и коментара на младата естонска надежда: "Просто прекарах малко време с колата (Фиеста WRC) на асфалт, което, разбира се, беше добре дошло за мен. Все пак още нищо не е сигурно за в бъдеще."
Още през месец Май, когато се проведе рали шоуто в Корнбъру парк във Великобритания, От Танак бе един от пилотите, които бяха поканени да карат WRC версията на Форд Фиеста.

Последният кръг от SWRC ще се проведе в Испания в края на тази седмица. В генералното класиране преди ралито От Танак е първи, но само на три точки зад него е Юхо Ханинен, което предвещата оспорвана битка до финала.

===============================

В същото време шефът на Ситроен Спорт Оливие Кенел разкрива истината около отборните заповеди, които нажежиха обстановката в отбора на Ситроен най-вече от Рали Германия насам.

Ето и какво казва французинът: "В началото на годината знаехме, че Льоб ще се откаже след приключването на сезона. От друга страна, имаше голяма вероятност нашата нова звезда Себастиан Ожие, който до онзи момент покриваше всички критерии за бъдещ шампион, да се отдели от нас и да отиде при Форд. За да го запазим в отбора, единствената ни възможност бе да оповестим, че двамата с Льоб ще бъдат с еднакъв статут - така и стана. Нека се върна на Льоб - той не харесва системата на стартиране в макадамовите ралита и не искаше винаги, когато води в шампионата, задължително да стартира първи в (поне) първия ден на ралитата. Откакто ФИА гласува за смяната на тази система, която ще влезе в сила от 2012 година, а и при положение, че той е все още най-бързият пилот (в момента на подписване на договора все още водеше с доста точки), Льоб реши да остане, подписвайки за още две години. По този начин нещата в отбора се промениха доста драстично. Какво все още ни остава за тази година - трябва да спечелим 17 точки, с които ще си осигурим титлата при конструкторите. Що се отнася до титлата при пилотите (преди Рали Испания Льоб има 196 точки, а Ожие - 193) - засега имаме първи пилот в тима, който се казва Себастиан Льоб, но преди всичко ние сме отбор и ще действаме според ситуацията."

За съжаление, излиза, че Себастиан Ожие е бил подведен от Ситроен в началото на годината! Ако това наистина е така, няма да има нищо "нередно", ако Ожие не остане при сънародниците си в близко бъдеще...
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: WRC 2011 - календар, новини, слухове

Мнениеот popodopolo » Сря Окт 19, 2011 20:11

beta_racing написа:...За съжаление, излиза, че Себастиан Ожие е бил подведен от Ситроен в началото на годината! Ако това наистина е така, няма да има нищо "нередно", ако Ожие не остане при сънародниците си в близко бъдеще...

А дали ще е "нередно" да пренебрегне заповедите и да изскочи преди Льоб за последното състезание?
Ако "се подчини" си плюе на авторитета и на шанса с един и същ автомобил да покаже на света че се е появил "по-бързия" от Льоб!Ако не се подчини има избор да иде във всеки един отбор от кервана!
Аз все още не мога да повярвам че Оливие е изпушил чак до такава степен и "зорлем да гони този талант"Защото само за миг се поставете на мястото на Ожие...и ще видите че съм прав!Очаквам изненада пък каквото ще да казва Кеснел :wink:
ИзображениеМонтоя беше ненормален в годините си в отбора на Уилямс
Аватар
popodopolo
 
Мнения: 753
Регистриран на: Пет Юни 29, 2007 15:24
Име: Николай Атанасов

Re: WRC 2011 - календар, новини, слухове

Мнениеот beta_racing » Чет Окт 20, 2011 11:01

Себастиан Ожие "измества" Льоб от френския отбор в традиционното вече състезание Шампион на шампионите, което отново ще се проведе в Дюселдорф (3-4.12.2011).

===============

Избраните от Фолксваген пилоти, които ще управляват Шкода Фабия Супер 2000 на Рали Великобритания, са Кевин Абринг и Сеп Вийгант. Двамата нямат никакъв опит с коли от категорията Супер 2000, но точно това е планът на Фолксваген за уелското състезание, което закрива сезон 2011 на Световния рали шампионат.

Докато холандецът Кевин Абринг ни е малко по-познат от участията си в някои ралита от WRC (той беше и в България миналата година зад волана на Рено Клио R3), Сеп Вийгант допреди година е бил състезател по мотокрос, а на световната сцена "пристигна" през месец август за родното си Рали Германия. Тогава той зае мястото на Кристиан Рийдерман във WRC Акадамията, който, подобно на Абринг и Вийгант, тогава беше извикан от Фолксваген, за да кара Шкода Фабия Супер 2000 за тестовата им програма. Интересно е да се добави, че това се случва само малко над 12 месеца след състезателния дебют на Рийдерман.

Навигатори на Кевин Абринг и Сеп Вийгант ще бъдат съответно белгийката Лара Ванесте и германецът и победител от Рали Дакар 2011 (с Насер Ал-Атия) Тимо Готшалк. Кевин Абринг заменя обичайния си навигатор Ервин Момбаетс (отново от Белгия), който ни е познат от участията си в България с поляка Лешек Кузай.

Интересното е, че Великобритания се превръща в единствената държава тази година, от която Фолксваген не взимат местен пилот. Във Финландия местен пилот беше Йоонас Линдроос, в Германия - Кристиан Рийдерман, а в Испания германците избраха Йерай Лемес. Коментарът от Фолксваген е, че те не виждат достатъчно добър локален пилот, който да ги представи добре :lol: :lol: Доста сериозен (може би и донякъде неоправдан) удар в и без това голямото "островитянско" самочувствие от страна на "швабите" :mrgreen:

===============

Има голяма вероятност Федерико Виягра, който се завръща във WRC след 4-месечно прекъсване (последното му участие бе на Рали Акрополис), да не може да се запознае с някои от специалните етапи на Рали Испания, след като пропусна първия ден на опознаването.

Заради Рали де Ентре Риос, което е част от аржентинския рали шампионат и което се проведе миналия уикенд, той е забавил пътуването си до Европа. Въпреки това, оригинално всичко е било по план и той, заедно с новия си за това рали навигатор Диего Курлето (Хорге Перез Компанк не може да участва поради бизнес ангажименти), е трябвало да започнат опознаването във вторник по програма.

Облаците от изригналия на 3-ти юни вулкан Кордон Кауле в Чили обаче още затрудняват въздушния трафик в Южна Америка, заради което Виягра и Курлето (страшни имена просто :mrgreen:) са пристигнали в Испания около 11 часа сутринта вчера (сряда, 19 октомври).

Представител от отбора на Виягра - Мунчи'с е подал запитване към организаторите дали екипажът може да премине само по чисто новите етапи за 2011 година извън графика, но не е ясно дали тази молба ще бъде (към днешна дата вече в минало време - е била) уважена. За останалите етапи Виягра има записки, защото е карал в ралито в последните четири издания.

Световната програма на аржентинеца за 2011 година приключва с Рали Испания този уикенд.

===============

Испанецът Карлос Сайнц казва, че задържането на Льоб и Ожие в един отбор не би трябвало да е голям проблем въпреки "разтърсения" от вътрешни "недоволства" отбор на Ситроен през тази година. Двукратният световен рали шампион, който приключи 18-годишната си кариера в Световния рали шампионат именно в отбора на Ситроен в края на 2005 година, добавя още: "Ако погледнем исторически, е нормално в най-добрите рали отбори да бъдат и най-добрите пилоти. Нека вземем като примери Тойота, Ланча, Субару, та дори и Ситроен (визирайки звездния състав от 2003: покойният Колин Макрей, той самия и младокът тогава Себастиан Льоб). За мен е съвсем възможно двама добри пилоти да се задържат в един отбор и не виждам проблем това да става и за в бъдеще."

Да припомним, че за момента Льоб има пълната подкрепа на отбора си за спечелването на осмата поредна световна титла, въпреки че Ожие е само на 3 точки зад него. Ситроен все още имат и титла при конструкторите за спечелване, която лесно би могла да бъде завоювана още в Испания, защото на шевроните им трябват само 17 точки.

Мястото на Льоб в Ситроен бе гарантирано през Август с подписването на нов дву-годишен договор, докато все по-силно се говори, че Ожие може да премине във Форд. Другият слух е, че двамата с Хирвонен могат да бъдат разменят местата си. На пръв поглед малко вероятно (особено "размяната" с Хирвонен), но предстои да разберем... :)
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: WRC 2011 - календар, новини, слухове

Мнениеот beta_racing » Чет Окт 20, 2011 12:48

beta_racing написа:Представител от отбора на Виягра - Мунчи'с е подал запитване към организаторите дали екипажът може да премине само по чисто новите етапи за 2011 година извън графика, но не е ясно дали тази молба ще бъде (към днешна дата вече в минало време - е била) уважена. За останалите етапи Виягра има записки, защото е карал в ралито в последните четири издания.
Все пак организаторите, както и ФИА, са уважили запитването от отбора на Федерико Виягра и двамата с навигатора му Диего Курлето са направили записки за двата нови етапа на ралито: СЕ1/4 Песелс и СЕ3/6 Лес Гаригес) :D
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: WRC 2011 - календар, новини, слухове

Мнениеот beta_racing » Пет Ное 04, 2011 11:57

Не знаех къде да я сложа... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Комиксът" завършва с много мазна усмивка на Льоб (гледайте от ляво-надясно) :lol:

Изображение
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: WRC 2011 - календар, новини, слухове

Мнениеот trouble » Пет Ное 04, 2011 20:22

Хаха :)
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Предишна

Назад към Световен рали шампионат

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 33 госта

cron