Рали Португалия 2010

Дискусия за Световния рали шампионат

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот lancia_hf » Пон Май 31, 2010 00:11

beta_racing написа: ..Леко не съм съгласен с горните мнения, но няма значение.
Льоб едва ли е върнал газта, защото той все още е приоритетът на Ситроен и никой няма да допусне някой (дори и Ожие в лицето на бъдеща звезда) да вземе точки на Льоб, защото Ожие не е човекът, който е спряган за шампион точно през 2010-та.
Днес имаше два етапа - след първите минавания ги "изчистиха" (Ожие бе първият чистач, който най-много загуби от това) и на второто минаване се вижда, че карат наравно. Ако Ожие не "караше" нямаше да е на първо място...точно затова си мисля, че не може твърдо да се каже, че Ожие е победил, само защото Льоб бил върнал газта. Мисля, че това е несериозно. Да, безспорно има и такъв момент (Льоб леко да е върнал), но това по-скоро е само от Ситроен да са по-сигурни в успешното завършване на екипажите си...

Искаш да кажеш,че ако титлата се решаваше днес,в Португалия, Льоб пак щеше да кара по същия начин? Т.е. това са му възможностите??? Ако искаш можеш и да не ми отговаряш, а само да погледнеш времената от вторите минавания в събота в Нова Зеландия, когато пред всички пак е изчистено.... И като казах,че французите си създадоха още една машина за победи, нямах впредвид само федерацията и автомобилния производител...
lancia_hf
 
Мнения: 572
Регистриран на: Съб Юни 23, 2007 16:27
Име: Валентин Георгиев

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот BradurS » Пон Май 31, 2010 00:26

С тази разлика в точките, Льоб нямаше смисал и да рискува. Всички му знаем възможностите, особено когато става въпрос за титли.
Honda - The Power Of Dreams
Аватар
BradurS
 
Мнения: 2958
Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 15:23
Местоположение: Севлиево, В. Търново
Име: Ивайло Христов

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот prodrive » Пон Май 31, 2010 01:23

Браво на Ожи , мене си ме кефи има лека нотка от стария стил на каране при него вратарския , макар че е млад пилот ;)
Обаче ме вълнува друг въпрос Кое е следващото състезание в календара ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
prodrive
 
Мнения: 266
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 14:32
Местоположение: Шумен
Име: Мирослав Багержиев

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот lancia_hf » Пон Май 31, 2010 01:38

А мен ме вълнува друг въпрос -каква програма ще им спретнат нашите? Някои оганизатори ги возят на ферибот,други ги карат да се правят на нинджи, други ги водят на увеселителен парк, в Португалия в неделя направиха шоу в центъра на града ... Нашите най-вероятно ще ги заведат или на Шипка или в Рилския манастир... Поне аз бих направил така... За нас е ясно - една седмица сме на "пикник" в гората.
lancia_hf
 
Мнения: 572
Регистриран на: Съб Юни 23, 2007 16:27
Име: Валентин Георгиев

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот beta_racing » Пон Май 31, 2010 07:53

lancia_hf написа:
beta_racing написа:Искаш да кажеш,че ако титлата се решаваше днес,в Португалия, Льоб пак щеше да кара по същия начин? Т.е. това са му възможностите??? Ако искаш можеш и да не ми отговаряш, а само да погледнеш времената от вторите минавания в събота в Нова Зеландия, когато пред всички пак е изчистено.... И като казах,че французите си създадоха още една машина за победи, нямах впредвид само федерацията и автомобилния производител...
Защо да не ти отговоря...ще ти отговоря, нали все пак сме по темата :D

За това дали, ако се е решавала титлата на Рали Португалия, Льоб е щял да кара по същия начин...това е много комплексно. Между кой да се решава титлата - между Льоб и Ожие или между Льоб и някой друг? Защото, ако се е решавале между Льоб и Ожие ми е много трудно да взема решение кой щяха да "пуснат" от Ситроен. Между другото, на тях щеше да им е дори още по-трудно :mrgreen:

Такива условности с "ако" не са обективни, защото в Рали Португалия 2010 е факт, че титлата не се решаваше. По тази логика аз мога да кажа: "ако Ожие беше със Супер 1600 на първото място, това нямаше ли да е срам за Льоб и другите?" Но Ожие не беше със Супер 1600. Както и да е, но все си мисля, че ако :D започнем да говорим с условности от сорта на "ако" ще започнем и да граничим с глупостта. Така че нека гледаме реалностите.

Рали Нова Зеландия е едно рали, Рали Португалия - друго...и като етапи, и като резултати на пилотите, и като тактика, и като каквото щеш. Не може да се сравняват. На Рали Нова Зеландия макадамът е много по-хубав (в смисъл неразбит) отколкото в Рали Португалия. Бил съм в Португалия по същите тези етапи и мога да ти кажа, че не е това, което изглежда. Доста големи камъни има, които не се виждат дори и на снимките от апарат, а камо ли на кадрите от камерите. Точно затова ти казвам, че именно заради тази и много други реалии всичко се променя и отделните ралита не могат да се сравнят напълно обективно.

Но както и да е. Победител е Ожие. Не винаги Льоб трябва и може да е първи колкото да съм му фен и колкото да е чудо в този спорт. Не харесвам и когато някой започва да оправдава любимия си, когато не е първи. Винаги гледам реалностите и анализирам доколкото съм компетентен и обективен. Така ги виждам нещата за момента и си защитавам мнението, както и ти твоето. Може и да не съм прав, но засега не съм намерил аргумент, който да обори моите :D

И накрая ще се повторя от горното си мнение - ако :mrgreen: Ожие не караше на необходимото ниво, все си мисля, че нямаше да може да се бори за първото място, нали? Или греша :D
Къде е Матю Уилсън, който кара вече шеста година WRC?
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот lancia_hf » Пон Май 31, 2010 08:06

Дамяне... Последния етап е асфалт, макар и само 2 км. МисУиш ли, че всепризнатия майстор на асфалтовите настилки ще допусне, борейки се "със зъби и нокти за първото място" , такава звезда като Вилагра да го изпревари и то с цели 2 сек ? И да е зад такива гиганти като Ал Касими? Съжалявам, но аз не мога да повярвам,че е карал на максимума си .
lancia_hf
 
Мнения: 572
Регистриран на: Съб Юни 23, 2007 16:27
Име: Валентин Георгиев

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот P.Solberg » Пон Май 31, 2010 09:55

След упражнението в Нова Зеландия и на мен ми е трудно да повярвам, че Льоб кара на 100%. Но, в главата на този човек всичко е толкова добре начертано, че няма нужда от излишни рискове. Той пак взима повече точки от всички, а с победата втори в класирането излиза неговия съотборник и сънародник. Хем Ожие спечели, хем агнето сито - голяма преднина и има кой да ти пази гърба в шампионата. Победата на Малкия Себ не трябва да се подценява, момчето си изигра картите перфектно и можеше да спечели още в Турция, или в Нова Зеландия. Тази победа е много важна за неговото самочувствие и затова Ситроен са заводски отбор, а Франция си има Федерация. Защото си гради състезателите - първо изгради Льоб, след това изгражда Ожие. И то с такава пауза в годините, че да може Ожие да се утвърди. Ще кара 1,2,3 години зад Льоб да се учи и след това поема щафетата.
Иначе от това, което мога да кажа след като гледах няколко сервиза в Турция е, че Форд са на светлнинни години от Ситроен и в организация, и във вървене на Фокуса. Истински заводски отбор има само един и това е Ситроен. Като започнеш от това, че всичко се прави с изключително спокойствие и точност във всеки сервизен парк, че механиците всеки ден са с нов екип, че пилотите са с изключителна психика, че не знам до къде да се стигне. Малкълм Уилсън го боли дали Хирвонен или Латвала печелят, той нали взима парите от произведените коли и от това да представя Форд. Ето, сега ако го питате той пак е постигнал голям успех - спечелили били 75-та победа в ралитата, станали първи. Еми да, при положение, че от 4 години се състезават 2 марки, нормално да спечелиш толкова. Но все едно. Факта е, че Себастиен спечели в това рали - Ожие ралито, Льоб предимството с точките. И определено в България нищо няма да се промени, както се надява Уилсън.
Аватар
P.Solberg
 
Мнения: 4881
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 13:47
Местоположение: Варна
Име: Владимир Гатев

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот ZPenevich » Пон Май 31, 2010 17:21

Какво толкова философствате и размишлявате-Себ си призна, че не е можал да победи Ожие: "“I took the risks I had to take to fight. I was pushing as hard as possible and I was confident I was driving well,” said Loeb. “I tried but he was really strong all the weekend, especially on the second pass he was very, very fast and we couldn’t make any difference in the afternoon.
“Maybe I was not fast enough the first day; I was thinking to the mistake in New Zealand and didn’t want the same risk - I was waiting a bit that it happens. Finally, we lost a bit of time and we couldn’t catch it again. He showed me here he is faster than anybody else in the Championship. We couldn’t do anything,” he added."
Изображение
Аватар
ZPenevich
 
Мнения: 212
Регистриран на: Пет Юни 02, 2006 00:28
Местоположение: Търново Велико,Варна
Име: Здравко Пеневич

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот plm » Пон Май 31, 2010 20:06

ZPenevich написа:Какво толкова философствате и размишлявате-Себ си призна, че не е можал да победи Ожие:...

Правилно! То е така.
Но, Льоб още в Турция, въпреки че водеше в последните отсечки /както казах в друга тема/ започна да кара за време, състезава се със себе си. Може би да не му е скучно. :D
На първото минаване върви малко пред другите и казва, че кара на макс. На второто минаване прави на втория 10-15-20 сек. Въпроса е къде е неговият максимум, до къде стигат неговите възможности.
И в Нова Зеландия се опита да го повтори, но допусна грешка.
Ето само една отсечка от Нова Зеландия-за 31 км. прави 22 сек на втория.
http://www.ewrc-results.com/results_mai ... =&section=
Тази година Льоб психически унищожи Хирвонен.
Затова философстваме и размишляваме.
В последните години той почти винаги казва, че кара колкото може, ама май може още. :D Когато пожелае.
Последна промяна plm на Вто Юни 01, 2010 06:37, променена общо 1 път
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот lancia_hf » Вто Юни 01, 2010 07:48

Chavo написа: Кой сега е номер едно?

Льоб е номер1. И не само сега,а и предишните 6 , а и в близките поне 6 години. И това го казвам не аз, а цял Свят, включително и Ожие. Естествено без българите, ние сме "най-компетентни".А за Ожие още преди година ви казах,че ще е следващия ми любимец ,след като Льоб си тръгне. И още държа на казаното преди година, особено след последните три състезания. Само искам да ви насоча вниманието към това,че и Големия Себ има "вина" за израстването на Ожие. Това,че вие не искате да го видите и оцените не е мой проблем ...И е така, както и в спорта, така и в живота, хората по Света действат отборно. Затова и доста по-добре от нас живеят...
lancia_hf
 
Мнения: 572
Регистриран на: Съб Юни 23, 2007 16:27
Име: Валентин Георгиев

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот beta_racing » Вто Юни 01, 2010 09:14

lancia_hf написа:Дамяне... Последния етап е асфалт, макар и само 2 км. МисУиш ли, че всепризнатия майстор на асфалтовите настилки ще допусне, борейки се "със зъби и нокти за първото място" , такава звезда като Вилагра да го изпревари и то с цели 2 сек ? И да е зад такива гиганти като Ал Касими? Съжалявам, но аз не мога да повярвам,че е карал на максимума си .
Вальо, не ми отговори на предното мнение (онова по-дългичкото :D), но аз ще ти отговоря веднага. Разбира се, че Льоб ще кара бавно на този етап, защо да рискува (ей виж к'во се случи с Пешо :D)?
7.7 секунди не могат да се избият за 2км както и да кара Льоб. Не мисля, че последният етап е база за сравнение. Всичко беше ясно след последния макадамов...


lancia_hf написа:...Естествено без българите, ние сме "най-компетентни"........
...............Това,че вие не искате да го видите и оцените не е мой проблем ...И е така, както и в спорта, така и в живота, хората по Света действат отборно. Затова и доста по-добре от нас живеят...
Наистина не мога да те разбера :D
Кой каза, че Ожие вече измести Льоб? :lol:
Нали си забелязал от колко време съм с този аватар (на Льоб)...няма и да го сваля още дълго :D
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот ZPenevich » Сря Юни 02, 2010 12:56

Някой има ли идея къде има качени репортажите по Моторс Тв?Торенти?
Изображение
Аватар
ZPenevich
 
Мнения: 212
Регистриран на: Пет Юни 02, 2006 00:28
Местоположение: Търново Велико,Варна
Име: Здравко Пеневич

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот DAKATA_RACING » Сря Юни 02, 2010 13:35

ZPenevich написа:Някой има ли идея къде има качени репортажите по Моторс Тв?Торенти?


http://arenabg.com/details.php?id=5f957 ... a7fa570c61
-=RACING FOR KOSTENETZ=-
Аватар
DAKATA_RACING
 
Мнения: 290
Регистриран на: Чет Мар 20, 2008 10:24
Местоположение: КОСТЕНЕЦ
Име: Йордан Копаранов

Re: Рали Португалия 2010

Мнениеот cutflash » Чет Юни 03, 2010 09:55

ZPenevich написа:Някой има ли идея къде има качени репортажите по Моторс Тв?Торенти?

Не са в торент , но мисля че ще ти свършат работа да си ги свалиш да ги гледаш :)
http://kz.gotdns.com:8090/plamen/Videos ... 0_06_PORT/
http://www.assenov.net
Plamen Assenov - Cutflash®
Аватар
cutflash
 
Мнения: 565
Регистриран на: Пон Юли 09, 2007 11:02
Местоположение: София
Име: Пламен Асенов

Предишна

Назад към Световен рали шампионат

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 27 госта