Защо беше спрян форумът?

Важни съобщения за потребителите на форума, предложения, коментари, оплаквания...

Защо беше спрян форумът?

Мнениеот Модератори » Нед Юни 27, 2010 23:00

Форумът към rally-club.bg е създаден от няколко ентусиасти и любители на рали спорта преди години. Целта на клуба е некомерисална, сайтът и форумът се поддържат изцяло на доброволни начала, а хостингът се плаща с приходи от реклами.

Форумът е единственото виртуално пространство, където свободно могат да се коментират паденията и възходите на автомобилния спорт в България, точно за това се ползва с голяма популярност – факт!

Форумът е място, където може да бъде чуто вашето мнение, без то да бъде цензурирано. Не един или двама „засегнати” са притискали модератоския екип за да бъдат изтрити определени писания, но това не се е случвало поради принципната позиция и некомерсиалните интереси на екипа.

Когато има свобода на словото е естествено да се пишат какви ли не безсмислици, злословия, окрити нападки и обиди. Поради тази причина е необходимо да бъдат въведени правила на форума - не за да ограничават, а за да гарантират правата на потребителите. Модераторският екип следи за спазването им, като може да цензурира откровените обиди, но останалата работа, за да имаме смислен и приятен за четене форум, трябва да се свърши от всички членове (автоцензура) – та каквито членовете, такъв и форумът!

В последно време, нивото на писанията във форума стигна своето дъно (както в спортен, така и в морален аспект) и много от смислените и знаещи членове мълчаливо се оттеглиха. Осъзнавяайки патовата ситуация, администраторският екип реши да направи усилие в посока връщане към първоначалната идея за съществуването на форума.

Спирането на форума иде да покаже, че няма да се толерира развитието на това виртуалното пространство, като място за евтини полемики, дрязги и доказване на нечие его. За да се намали количеството на подобни писания са въведени следните мерки:

- изисква се регистрация с име и фамилия – това ще ограничи анонимността на потребителите, които до сега се криеха зад никове и това им даваше свобода да прекаляват с толерантността на останалите;

- модераторският екип е разширен, което ще се отрази положително на неговата безпристрастност;

- модераторският екип получава анонимност;

- правилата на форума са обновени. Призоваваме Ви да ги прочетете и познавате. Непознаването им само по себе си е достатъчна причина, за да получите наказание.

В заключение: каквито и организационни мерки да се вземат, било то успешни или не, нивото на общуване и съдържателността на форума се определя от активно пишещите членове. Призоваваме, хората, които имат какво да кажат и могат да отстояват коректно позициите си, да попълнят имената си и да поемат форума в свои ръце. Не е приемливо десет човека да пишат „простотии”, а сто човека да се възмущават и недоволстват, говорейки само на монитора...

Нека всички направим малко усилие, ей така от ентусиазъм и любов към спорта, особено в навечерието на Рали България WRC!
Модератори
Модератор
 
Мнения: 27
Регистриран на: Нед Юни 27, 2010 20:40
Име: Екип модератори

Назад към Съобщения и коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта