Страница 1 от 1

Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 21:16
от txl
Добавена е екстрата форумът да разпознава кога се пише от мобилен браузър, т.е. от мобилен телефон и в този случай да не изисква задължително писане на кирилица. Т.е. от мобилен телефон може да се пише и на латиница. Много от съвременните телефони (а и не само от съвременните) имат възможност да пишат на кирилица, но това обикновено е доста трудно, тъй като на клавиатурата на телефона не са отбелязани символите на кирилицата и писането опира до налучкването на правилния бутон. Поради тази причина се дава възможността за писане на латиница от мобилен телефон. Естествено, ако имате възможност да пишете на кирилица от телефона си, още по-добре - използвайте я.

Тази възможност се добавя, най-вече за да могат, хората, които гледат дадено състезание на живо, в същия момент да пускат информация във форума. Дано идеята намери привърженици.

Мненията, написани на латиница от мобилни телефони, ще бъдат "превеждани" на кирилица от модераторите. Изискването за писане на кирилица остава с пълна сила, когато мнението е писано от компютър, както остава и автоматичната проверка в този случай.

Скриптът, който разпознава мобилните телефони, според автора му, разпознава над 97% от всички тях. Ако някой пише от мобилен телефон и получава съобщението, че трябва да пише на кирилица (т.е. попаднал е в 3-те процента), нека да ми пише (или да се свърже по друг начин с мен) и ще коригирам скрипта. За целта ще трябва въпросният потребител да ми каже марката и модела на телефона, както и в колко часа е бил опитът му да пише във форума.

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 20:55
от Miro Petkov
Много благодаря за тази екстра!

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 12:51
от svetluo
Един може би малко глупав въпрос ,но това не важи само за местата където се хваща Wi-Fi ами и за нормален достъп през интернет (чрез Web браузъра) ? Тарифата предполагам си остава същата каквато си е от мобилния оператор без оскъпяване или...?
П.С. Благодаря и аз за екстрата сигурен съм , че ще намери привърженици , все пак това си е вашия труд :P !

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 13:02
от trouble
Достъпът до форума от мобилен телефон не е платен. Платен е само трафика на данни които ще натрупаш. Тяхната цена зависи от мобилния оператор който ползваш :)

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Чет Яну 21, 2010 15:11
от elitche
WIFI има вече навсякъде, така по лесно и по всяко време може да следиш новостите...

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 11:39
от 350 Z NISMO
Здравейте,

Пуснах преди 15-тина минути един пост от Blackberry 8520 Curve, който не беше преведен на кирилица.

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 12:29
от txl
Постовете се превеждат ръчно от модераторите, т.е. има някакво забавяне, докато бъде преведен поста.

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Нед Юни 09, 2013 11:42
от damon
На форума вече е инсталиран и може да се ползва през Tapatalk- най-използваното форум приложение за мобилни телефони. Единствения недостатък е че приложението e платено, но пък е не е скъпо.

Изображение

Re: Писане във форума от мобилен телефон

МнениеПубликувано на: Вто Фев 04, 2014 23:13
от damon
Заради https-a, който работи от миналата седмица, всички които ползват tapatalk трябва да изтрият форума и да го добавят пак. Иначе дава грешка.