Страница 1 от 1

Live отразяване на рали Виктори София 2007

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2007 01:47
от txl
Последният кръг от Българския рали шампионат за 2007-ма година също ще има отразяване в реално време от наша страна. Ще бъде повторена схемата от рали Твърдица, естествено с някои нови идеи и оптимизация на старите.

1. По време на ралито ще бъде достъпна информация в реално време по два начина:
- на уеб сайта на Рали Клуб България на адрес: http://www.rally-club.net/livesms.php
- през wap за мобилни телефони на адрес: http://www.rally-club.net/livesms.wml

2. Информацията ще се изпраща от предварително заявили такова желание доброволци. Всеки желаещ може да изпраща информация за видяното от него (по трасето и всичко свързано с ралито). В момента са реализирани два начина за изпращане на информация.
- със смс;
- през wap.

2.1. Изпращане на информация със смс. Схемата е същата, която се използваше при отразяването на рали Твърдица 2007. Всички, регистрирали се и изпращали информация за рали Твърдица 2007, могат да изпращат със смс информация за рали Виктори София 2007 без да са необходими допълнителни действия. Всички останали трябва да изпълнят следните указания:

2.1.1. Да се регистрате на http://twitter.com. При регистрацията, оставете часовата зона с подразбиращата се стойност.
2.1.1.1. След регистрацията, трябва да регистрирате телефонния номер, от който ще изпращате информацията - на http://twitter.com/devices, и да го потвърдите, като изпратите смс от него - подробности на http://help.twitter.com/index.php?pg=kb.page&id=14.
2.1.1.2. Сега трябва да можете да изпращате смс-и, които да се появяват в реално време във вашия акаунт на http://twitter.com.
2.1.1.3. Ако не желаете да получавате смс-и с потвърждения за извъшените от вас действия, от http://twitter.com/devices можете да изключите нотификациите (препоръчваме ви го).

2.1.2. Да се запишете в тази тема, като предоставите:
- потребителско име, което ще бъде показвано на http://www.rally-club.net/livesms.php с изпратената от вас информация;
- линк към вашата страница в http://twitter.com.
Пример:
потреителско име: txl
линк: http://twitter.com/txl

След като се запишете в темата, вашите детайли ще бъдат добавени от нас в системата, така че изпращанaтa от вас информация във вид на смс-и към http://twitter.com ще бъде показвана на http://www.rally-club.net/livesms.php.

Всеки изпратен от вас смс ще бъде таксуван от вашия мобилен оператор като смс към мрежа извън територията на България.


2.2. Изпращане на информация през wap. Изпращането на информацията може да стане и през wap на адрес http://www.rally-club.net/addinfo.wml или избирайки линка "Изпращане на инфо" от wap страницата с информация (http://www.rally-club.net/livesms.wml). При изпращането на информация е необходимо да попълните потребителско име и парола. Потребителското име и паролата ще бъдат запомнени и няма да бъдат изисквани при ново изпращане на информация докато оставате на една от двете wap страници. След излизане от тях, при следващото изпращане на информация трябва отново да въведете потребителското си име и парола.
Всички, желаещи да използват този метод за изпращане на информация, трябва да изпратят на мен (txl) лично съобщение с желаните от тях потребителско име и парола, за да бъдат добавени в системата, след което ще могат да изпращат информация.


Препоръчваният от нас метод за изпращане на информация е през wap, тъй като е по-малко зависим от външни фактори, а е и по-лесен за изпълнение.

До петък (09.11.2007) включително ще имате възможност да изпращате тестово информация (с произволно съдържание) чрез смс или през wap, за да проверите работата на услугата. Изпратената от вас информация, ще можете да прочетете на http://www.rally-club.net/livesms.php или през wap на http://www.rally-club.net/livesms.wml.
От събота (10.11.2007) включително изпратената от вас информация ще бъде регистрирана като информация за рали Виктори София 2007, така че изпращайте само съдържателна и достоверна информация.

Изпращаната информация може да бъде на кирилица или латиница, според вашия собствен избор.

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2007 09:23
от beta_racing
Пак не ми стана ясно на кой номер да се изпращат sms-ите :?

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2007 14:13
от damon
beta_racing написа:Пак не ми стана ясно на кой номер да се изпращат sms-ите :?


По-добрия вариант е да пишеш през wap-а. Супер бързо, лесно и елементарно е.
Там не ти трябва да пращаш смси. А за смс-ите през туитър-а като влезеш вътре е даден телефона - един английски номер е.

МнениеПубликувано на: Чет Ное 08, 2007 21:16
от Lubo
По-добре е през "лапчето".При добро желание форума спокойно може да си го изнесем на телефоните :wink: .Инфо,клюки и коментари за 1-4 лева за цялото рали :wink:

МнениеПубликувано на: Пет Ное 09, 2007 11:47
от beta_racing
damon написа:
beta_racing написа:Пак не ми стана ясно на кой номер да се изпращат sms-ите :?


По-добрия вариант е да пишеш през wap-а. Супер бързо, лесно и елементарно е.
Там не ти трябва да пращаш смси. А за смс-ите през туитър-а като влезеш вътре е даден телефона - един английски номер е.


Да, видях го 8)