Страница 1 от 16

IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Чет Окт 27, 2011 22:08
от trouble
леле...не е истина. Това е втори сън след WRC Рали България 2010. Това е истински празник за феновете на автомобилния спорт и на града като цяло. Логичното се случва. Остава само да стане реалност, но след много упорита работа, която вече е започнала. На сбирката беше показан договора с Евроспорт и нещата които стават ясни на първо четене са:

- малки промени по трасетата, но вероятно ще се запазят в рамките на Сливен (говореше се и за Твърдица)
- таксата ще бъде платена от кмета Йордан Лечков, държавата и спонсори.
- сервизния парк ще трява да се премести
- състезанието ще е валидно и за националния шампионат и таксата разбира се, ще е според определената от БФАС за 2012 год.
- състезанието ще се проведе на 28-30 септември 2012 година
- супер специалния етап се запазва
- поканата идва от Евроспорт, след като е разгледана оценката на наблюдателя

Когато състезанието бъде официално оповестено в календара на IRC 2012, ще бъде създадена и темата за него, както е по реда си.

Единственото, което мога да напиша сега, че това е шанса на шансовете, който не трябва да се изпуска. Успех :)

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Чет Окт 27, 2011 22:24
от damnit
Щастлив ден за спорта! Честито на всички! :D

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Чет Окт 27, 2011 22:33
от bat_jori
ами лечков,ако не спечели изборите това ще окаже ли влияние върху заплащането на таксата?

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Чет Окт 27, 2011 22:34
от trouble
bat_jori написа:ами лечков,ако не спечели изборите това ще окаже ли влияние върху заплащането на таксата?


Този въпрос беше зададен. Отговора беше, че няма да повлияе.

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Чет Окт 27, 2011 23:33
от beta_racing
Браво, прекрасна новина!
Дано бъде осъществена!

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 00:34
от PROSPEED motorsport
Малеееее, не мога да повявам!! Честито на всички!

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 08:14
от racing service
Браво,страхотна новина .....най добрата за БГ автомобилния спорт за тази година.Честито на всички!

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 10:11
от popodopolo
Думи нямам .....сън не съм спал!Дано не е само прах в очите!
Пожелах си тайничко поне 70 автомобила от който 22 супера,12 Н4-ки,и куп още нисколетящи самолети.....И естествено българска победа :wink:
Дано се получи,дано "утре" осъмнем с календар на ФИА за 2012 година в който присъства и рали Сливен!

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 10:35
от rally_m
Неверояното вече е факт :!: Рали Сливен и неговите организатори го заслужават, вярвам че ще се представим на ниво и ще си извоюваме заслужено място в календара им за напред :wink: Още веднъж поздравления .... и ако не е това светлината в края на тунела ... :D

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 11:09
от trouble
Ето и статии в медиите:

Йордан Лечков подкрепи 2012 IRC RALLY SLIVEN

"Сливен. От 28 до 30 септември 2012 година Сливен ще бъде център на световния автомобилизъм, когато в града ще се проведе 2012 IRC RALLY SLIVEN. Тази новина съобщиха пред фенове и състезатели организаторите на рали Сливен от автомобилен спортен клуб Сливен /АСК-Сливен/. Те бяха поканили на срещата патрон на сливенското рали Йордан Лечков - кандидат на ГЕРБ за кмет на община Сливен.
Атанас Чанев от АСК-Сливен съобщи, че от Intercontinental Rally Challenge, които организират ралита като Ипър, Монте Карло и Барум са дали висока оценка на Рали Сливен и смятат, че градът отговаря перфектно на условията на мениджърите и екипажите, които участват в IRC шампионата. „Нашият град е способен да поема такива големи форуми”, каза Йордан Лечков. Предпоставките за това са създадени. В България няма друг град от мащаба на Сливен, който да има такава спортна база. Той припомни организацията и отличното провеждане на Балканиадата по лека атлетика през лятото на 2011, ежегодния драг рейсинг и многобройните футболни турнири. „Това е политиката, която провеждаме и надграждаме малко по малко. Тази политика превръща нашия град в спортен център и е голям резерв за развитието на туризма” – подчерта Йордан Лечков. Той увери присъстващите, че лично подкрепя предстоящото голямо автомобилно състезание и припомни, че за организирането на Балканиадата е помогнал министър председателят Бойко Борисов. В дните на 2012 IRC RALLY SLIVEN в града се очакват около 60-80 екипажа от целия свят и около 50 000 души публика. Състезанието ще бъде излъчвано по каналите Евроспорт, Евроспорт2 и Евроспорт, Азия пасифик, което е огромна реклама за България и за Сливен"


Източник: Радио Фокус, същата статия е публикувана и в sliveninfo.

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 12:39
от P.Solberg
Трябва всичко най-добро - като специалисти, като журналисти, фенове да се обедини и да се направи един истински продукт, с който да покажем на Европа, че и тук има хубави състезания. По никакъв начин не трябва да се допускат простотиите от рали България 2010 и вярвам, че с хората, които са правили това рали толкова години и новото ръководство на БФАС това няма да се случи. В първият момент, в който излезе новината в сайта на IRC трябва да се подготвят клипове, презентации и каквото трябва, за да се представи подобаващо ралито пред всички в света. Мисля, че бат Вальо няма да откаже един 2 минути клип за рали "Сливен" 2012. Просто този път трябва да им класиката на българския спорт!

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 12:49
от bat_jori
дано по -скоро излезе официално календарът-защото поляците твърдят ,че в близките дни подписват договора с IRC ,дори олексович е загатнал.според последно инфо ,Сливен ще замени Rally Sibiul -/макадамаво/

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 18:40
от andrey kokalov
Новината е много добра.Но точно Световното отразяване ме притеснява.Веднага ми излиза пред погледа картинката от Дървото тази година.Малоумниците с караваната и яката мазна чалга в 12 наобяд !!!Определено ще ни запомнят,но дали ще е със сътезанието..........
Познавам много хора от Сливен - Чавдар,Цецо, Клечката,Боби,Марти,Поля и близнаците.Знам,че са много дейни,организационно грамотни и всички имат бензин във вените.Но как НИЕ феновете да подпомогнем това мероприятие.Ще ни чуят ли организаторите,ще се ограничи ли простотията по етапите,ще се назначат ли кадърни маршали и полицията ще регулира ли САМО движението ?!Все интересни въпроси,по които е време да си говорим отсега,че после каруцата лесно ще се преобърне.Пример пресен от България имаме миналата година.И дали полицаите ще се държат като хора само към сливенчани,а мен ще ме наричат извънземен и ще ми говорят на БЕ ?!И дали ще покажем,че и нас ни има като фенове,или пак ще има тук-там някоя фланелка или знаме ?!
Хайде сега градивно .............................

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 21:13
от omega
Супер новина и както виждам еуфорията е голяма.Обаче малко ме гложе появата на политици, които недвусмислено ще се се качат на гребена на вълната.Нещата са още в бъдеще време и лесно се изговарят, но всички вие нали знаете че "безплатен обяд" няма.Таксата за IRC са 200 000 евра + 80 000 за Eurosport и това е само началото.Както личи всички са навити да видят едно перфектно рали, а това става с желание, работа и ПАРИ.Още ми е пресен спомена от рали България 2010 и бих се разочаровал дълбоко ако пак стане подобен фарс.Ако догодина видя ентри листа на рали Сливен на две, три страници ще значи, че още има можещи хора сред нас. Много искам това да се случи - успех!!!

Re: IRC Рали Сливен 2012

МнениеПубликувано на: Пет Окт 28, 2011 21:15
от MOTUL
Дойде и нашето ВРЕМЕ !!! 8) 8) 8)