Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Дискусия за Световния рали шампионат

Кой български пилот желаете да кара с WRC кола на Рали България 2010?

Анкетата свършва на Чет Ное 26, 2009 11:25

Димитър Илиев
21
17%
Ясен Попов
39
31%
Крум Дончев
9
7%
Петър Гьошев
17
13%
Тодор Славов
11
9%
Пламен Стайков
16
13%
Игнат Исаев
3
2%
Тихомир Стратиев
1
1%
Иван Ганчев
1
1%
Георги Белчев
0
Няма гласували
Емил Денев
1
1%
Огнян Герджиков
2
2%
Иво Даскалов
1
1%
Кирил Тодоров
0
Няма гласували
Екатерина Стратиева
2
2%
Георги Василев
0
Няма гласували
Искрен Маринов
2
2%
Байчо Ненов
1
1%
 
Общо гласове : 127

Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот beta_racing » Пон Окт 26, 2009 11:25

todor hristov написа:Шефовете на форума да вземат да направят една супер тема за гласуване.Избор измежду трима пилоти.Предварителен разговор с тях дали желаят да бъдат подкрепени и дали желаят да участват с ВРЦ автомобил.Гласуването да продължи един месец и да се вземе впредвид при минимум 1000 гласували членове.Сетне една сметчица,с подписите на петима от клуба.Един месец събиране на парици ,сто лева еднократно дарение.Дарителите могат да получат блузка например с някакъв надпис.Хайде да свършим нещо хубаво в този форум,а не само да си чешем езиците!
Тримата пилоти-Гьошев,Славов,Стайков
Не съм мислил по този въпрос (затова и копирам мнението), а просто се намесвам от страната на т.н. "шефове" на форума, защото гледам, че никой освен txl (от "шефовете") не е писал в темата за Кен Блок след мнението на Тодор Христов. В този ред на мисли, "изпълнявам" желанието му и създавам тази тема-анкета.


В съзнанието ми изникват следните въпроси:
1. Кой ще прави така наречените предварителни разговори с тримата "избранници"?
2. Кои ще са тези петима човека от клуба (говорим за Рали Клуб България, нали?), които ще се подпишат?
3. Защо точно 1000 гласували ще се считат за достатъчни?
4. За един месец ще се съберат ли 1000 гласували изобщо (дано)? Доколкото разбрах става въпрос за 1000 гласували общо, а не по 1000 на пилот...
5. Защо точно един месец да се гласува? За да има време след това да се съберат останалите пари или/и има и друго нещо?


П.П.: пилотите в анкетата са подредени по азбучен ред на фамилиите.
П.П.: Добавих и останалите пилоти, спечелили точки в тазгодишния рали шампионат. P.Solberg
Изображение
"ДМ ДООР" ЕООД - гаражни и индустриални секционни врати, автоматизация на врати и портали, ролетки, pvc завеси, автоматични бариери и още много други!
Аватар
beta_racing
 
Мнения: 3975
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:30
Местоположение: Пловдив
Име: Дамян Киров

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот P.Solberg » Пон Окт 26, 2009 11:44

То е ясно, че за момента ще е чисто дискусионна темата, но пък в тези дискусии обикновенно се раждат интересни идеи - както тази за фоеверките на финала на Мухово и инициативата със стикерите.
Но, нека тази тема да е ползотворна, а не да се превръща в тема за караници и така нататък, ясно е че и тримата имат своите качества. Нека наистина да проведем една интересна дискусия.
Аватар
P.Solberg
 
Мнения: 4881
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 13:47
Местоположение: Варна
Име: Владимир Гатев

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот chefo » Пон Окт 26, 2009 11:49

Аз не разбрах защо са само 3-ма, за които мога да гласувам?
Long live rock n` roll
Аватар
chefo
 
Мнения: 971
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 23:08
Местоположение: Под тепетата
Име: Стефан Лазаров

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот naskoto__ » Пон Окт 26, 2009 12:18

Гласувам за Славов,тъй като има вече опит зад граница и е постоянен в изявите си.Време му е да се качи на 4х4 и да се развива още.Мисля,че той е най-перспективния млад пилот за момента(Стайков също,но за съжаление няма поле за изява).
Аватар
naskoto__
 
Мнения: 28
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 21:34
Местоположение: Варна
Име: Aтанас Атанасов

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот bat_jori » Пон Окт 26, 2009 13:10

Незнам какво толко сте се хванали за ВРЦ кола,защо трябва все да летим в облаците а не гоним по реални и достижими цели .Една стабилна европейска програма в ERC с участия във всички кръгове ,защо не и докосване до IRC .Адски по удачно е да се взима един Супер да се обезпечи финансово отбора да се търси сътрудничество с голям отбор и да се преследва победата и пак победа.И в ERC от 1 д0 6 място да са българи -разно солововци,фонтанчовци и компания да ги е страх от нашите.
иначе гласувах за Тошко,Пламен е пределено хазартен ,а пепи няма никакъв международен опит .
Аватар
bat_jori
 
Мнения: 1892
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 21:10
Местоположение: Костенец
Име: Георги Ваклин

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот damon » Пон Окт 26, 2009 13:46

Интересна тема. :) Аз имам обаче няколко въпроса които трябва да се решат.

1. За какво точно се борим? Ние не знаем дали държавата или бфас ще подкрепят някой от нашите пилоти. Почти съм сигурен, че няма да има такова нещо. Ако няма то ние едва ли сме толкова силни, че заради нас някой да се задейства.
2. Ако се прави анкета тя технически трябва да се направи много по-съвършенно от просто гласуване във форума, да бъде разгласена максимално. Това може да се направи. Опциите трябва да са повече - не може само трима човека! Къде са тука Митко, Крум, Ясен, Игнат...? Пък нека избора после да реши. Макар че пак остава субективна оценката.

Та така. Аз не вярвам фед. или министерството да подкрепят някой за Рали БГ с наем за WRC. Още повече, че единичен наем на WRC не е много оправдан разход. По-скоро трябва дългосрочна подкрепа. Ако такъв вариант няма (в което съм почти сигурен) единственото което можем да направим е да подкрепим с някаква иницатива морално и финансово някой от нашите пилоти. Финансово разбира се едва ли ще успеем да съберем някаква значима за този спорт сума... На първо време трябва да се знае има ли някакви идеи за финансова подкрепа от държавата или фед. на някой от нашите пилоти или не...
Safe is risky.
Аватар
damon
Администратор
 
Мнения: 2172
Регистриран на: Пон Фев 28, 2005 20:40
Местоположение: България
Име: Николай Китанов

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот BradurS » Пон Окт 26, 2009 14:25

Ники е прав. Идеята трябва да се съгласува с Организатори и БФАС. И също съм на мнение, че не трябва да са само тези трима пилоти. Аз лично бих гласува за Митко.
Honda - The Power Of Dreams
Аватар
BradurS
 
Мнения: 2958
Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 15:23
Местоположение: Севлиево, В. Търново
Име: Ивайло Христов

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот rally_m » Пон Окт 26, 2009 14:40

И тримата пилоти са млади и с огромен талант, въпреки кратките си кариери имат достатъчно много фенове... Аз лично заложих на Стайков :wink:
Аватар
rally_m
 
Мнения: 528
Регистриран на: Съб Апр 16, 2005 18:15
Местоположение: Шумен
Име: Бойко Стойчев

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот OgyWRC » Пон Окт 26, 2009 16:16

За мен Ясен и Митко са хората, които имат опит с подобни автомобили и могат да покажат нещо, това го казвам обективно, без някакви симпатии.

Не може да очакваме един млад пилот да се качи на WRC автомобил и да направи кой знае какво, особено без да е минал през по-продължителни тестове. Е, може да направи някое време на някоя отсечка и евентуално така да обърне внимание върху себе си, но не съм виждал това да се случва в другите ралита от WRC. По-скоро се наблюдават таланти и шампиони от JWRC, PWRC & IRC.

Въпреки това си мисля, че някои от спряганите тук пилоти ще са опитат да вземат WRC и тогава биха могли да поискат и получат подкрепата на феновете! Аз бих подкрепил всеки един от тях!

И за да бъдем коректни и да имаме някакъв обективен критерий, моля поставете в гласуването първите 10 от генералното класиране в Българския Рали Шампионат!
To finish first, first you have to finish!
Аватар
OgyWRC
 
Мнения: 874
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 10:40
Местоположение: София, Търново
Име: Огнян Герджиков

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот vikikos » Пон Окт 26, 2009 19:03

Тези 3 момчета са най-лошия избор за участие с ВРЦ кола само за едно рали = сигурен провал.Митко и Ясен също не биха направили добро класиране,макар и минималния опит с подобна кола от преди 7-8 г.Мисля,че е безсмислено всичко.А и това гласуване... :? не мисля,че всеки който е гласувал ще окаже и минимална финансова помощ.
vikikos
 
Мнения: 446
Регистриран на: Сря Яну 07, 2009 21:49
Местоположение: варна
Име: ВИХРЕН ХРИСТОВ

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот P.Solberg » Пон Окт 26, 2009 19:06

Като цяло моето мнение, че ако трябва да се мисли за подкрепа от фенове финансова към пилот, тя може би трябва да бъде към това, той да участва в един от изброените шампионати - IRC, JWRC, PCWRC или ERC. Парите, които биха се събрали в най-добрия случай за наем на WRC автомобил ще стигнат да покрият участието на пилот в един от следните шампионати, разбира се ако има автомобил. А и така ще се постигне по-голяма полза. Относно избора. Аз също мисля, че трябва да се добавят още няколко пилоти в тази класация, но без тримата големи. В тях са концентрирани много средства от спонсори, всички сме ги виждали какво могат с различни автомобили и според мен трябва да се подкрепят младите - било Пламен, Тошко, Пепи, Тишо Стратиев, Иван Ганчев, Кирето Тодоров, ако искате и Денис. Просто българския фен трябва да се обедини около една група пилоти, които могат да се борят навън. В България виждаме какво е положението. Феновете със своята подкрепа, трябва да покажат на медии, спонсори и федерация, че тези момчета трябва да се подкрепят. Смятам, че нашето поколение рали пилоти, примерно е доста по-силно от чешкото, Пламен може да поспори с мен, но аз лично смятам така. Ако се наемат или закупят автомобили, отговарящи на възможностите им, нашите момчета много скоро ще натупат много пилоти от много по-сериозни страни, просто трябва опит и много каране в смислени състезания и шампионати.
Аватар
P.Solberg
 
Мнения: 4881
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 13:47
Местоположение: Варна
Име: Владимир Гатев

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот yozo » Пон Окт 26, 2009 19:10

Ако става въпрос за Митко или Ясен аз твърдо ги поткрепям и двамата.И двамата са карали ВРЦ въпреки,че беше отдавна.А,че от 2002год. до сега ВРЦ автомобилите са се променили няма спор.
Лудите сме на изчезване!!!

МОМЧЕТА БЕЗ РАБОТА
Аватар
yozo
 
Мнения: 526
Регистриран на: Нед Юни 26, 2005 20:23
Име: Ивайло Василев

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот plm » Пон Окт 26, 2009 22:07

Малко се обърна/пренасочи темата.
Доколкото разбирам идеята на г-н Христов е да се обединим и да подкрепим наш състезател, който ще представи достойно България. И аз написах нещо подобно:
- идеята е как да помогнем за най-добро българско участие на Боровец 2010, или как на това рали да разбере света, че и у нас се практикува този спорт! Като организатори, като пилоти, като фенове...

И защо се кривна към помощ, съгласуване с министерства и т.н Там... забравете.
И защо с ВРЦ кола? И кой ще победим с тази кола? Льоб, Солберг?
Тази година на Райд Полски Холовчик защити името на домакините. Направи го с много тестове и много пари.
На Акрополис бармана със Шкода С2000 пак празнува победа в Н4.
Защо искате да подкрепим млад талантлив,потенциално успешен пилот? Нека подкрепим резултатен пилот, макар и с Н4.
Сигурно сте забелязали, че вече е от значение и комуникацията със състезателите-поведение, езици...
Всъщност, какъв ще е интереса на бг състезателите да карат на Боровец 2010?
Говорим си тук и считам, че това е добре. Пък и има време за избистряне на идеята
От формални мнения няма смисъл.
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот todor hristov » Пон Окт 26, 2009 22:33

Тоест подкрепа от федерация или държава няма да чакаме.Събираме пари,за да се почувстваме обединени.Това е национален отбор по рали,който ще се бори с елитни състезатели от чужбина.Значи на нас ни трябва най-доброто от България.
todor hristov
 
Мнения: 680
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 11:44
Име: todor hristov

Re: Кой БГ пилот желаете да участва с WRC кола на България 2010?

Мнениеот FX7 » Пон Окт 26, 2009 22:42

Towa e поредния скандал , или най-гнусната анкета :oops:
Как ги избрахте трима из между понее... 30 незнам :shock: :shock: :shock:
Аватар
FX7
 
Мнения: 930
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 11:21
Местоположение: Sofia
Име: Delkaite go profila

Следваща

Назад към Световен рали шампионат

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron