ЗА ПОВЕЧЕ Е ОЩЕ РАНО!!!

Дискусия за Българския Шампионат на Затворен Маршрут

ЗА ПОВЕЧЕ Е ОЩЕ РАНО!!!

Мнениеот Andrey13 » Съб Юни 16, 2012 06:41

Нямах намерение да изпадам в безсмислени полемики, но.....както казват сърбите. "Болйе ища , него нища"! Или по-добре нещо отколкото нищо.
В този смисъл имайки в предвид , че моторния спорт в българия не е професионален, а и няма как да бъде, защото минутата на стълбицата не ти дава нищо , с което можеш да се издържаш и да финансираш начинанието си / изключвам единици фирмени пилоти/.С две думи вадиш кинти от джоба си, от семейния бюджет или от парите с които трябва да инвестираш бизнеса си и ги хвърляш в една яма без дъно. С други думи си като ловджията , рибаря , парапланериста, скиора и т.н. Даже не си спортист, като волейбола, футбола,тениса и прочие.Нямаш подкрепата на държавата.Ама защо??? Елементарно....Ако реша да давам от парите , които изкарвам от фирмата си за моята "идеална цел", то си е от моята печалба, на която трябва да плащам данък. Същия проблем е и с "рекламодателите" . Ако решат да ти дадат пари...условието е..."Даваме ти 20 000 ти ни пишеш фактура за 40 000" и хайде пак данък. Другото е пране на пари и т.н. Далече е времето, когато би трябвало аз да съм фирма "......рейсинг", която да не е "дружество с нестопанска цел" а обратното, което ще ми даде възможност да се финансирам и да имам печалба дори от дейността си. Да мога да изграждам автомобилите си в цеховете си. Материалите и разходите за тях да се осчетоводяват , бензини, хотели, механици с длъжност и т.н. Не изключвам единиците в този спорт, които са професионалисти и са постигнали това ниво /как ли? е тема на друг разговор/, но те са единици, по които се равняват другите, които няма как да изпълнят критериите и условията на този спорт. Но има желание...има любов....има много труд и ентусиазъм...има и резултати......има и дерби. А защо трябва да се "дялкаме" за неща, които на този етап не са осъществими и по-добре, карирания флаг да реши кой е прав. Защото за сега е рано за "строги" правила....рано е за европейски и световни стандарти...или с две думи ....За повече е още рано!
Не е ли по-добре е да стегнем асманлъците и карирания флаг да каже кой е по по най , както едно време в рицарските турнири. Е сега разликата всички я знаят :D .
"Винаги можеш да се откажеш, но никога не можеш да спечелиш, без да опиташ!..."!
Аватар
Andrey13
 
Мнения: 726
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 18:38
Местоположение: Montana
Име: Андрей Колев

Назад към Български Шампионат на Затворен Маршрут

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron