Здравей Свят!

Всичко извън автомобилния спорт

Здравей Свят!

Мнениеот vargala81 » Съб Апр 09, 2011 13:42

Изображение
Ние сме България. Малко над седем милиона сме и живеем в югоизточните покрайнини на Европа. Хубаво е тук, даже много. Имаме всичко, което една страна може да предложи. Ама наистина всичко – дълга ивица морски брегове, очертана от бели пясъци и горещо лято, за да си ги ползваме. Имаме и високи планини с тъмно -зелени иглолистни гори, прекрасни са. А най-хубаво от всичко е, че имаме и снежна зима, та ски пистите и хотелите предлагат всичко необходимо за чудесна зимна ваканция. Българите имат истински дълга история, богата на възходи, с които се гордеем и богата на падения, за които страдаме. Най-старият жив град в Европа е тук.

Част сме от Европейския съюз, развитите страни са на приблизително 1000-1500 километра от нас или иначе казано на 100 евро и 2-3 часа полет със самолет. Всъщност, вече много от европейският бизнес е на наша територия. Може да видите немски, френски, италиански фабрики, разположени край магистралите. Появиха се молове в по – големите градове, а и почти всички познати ни западно – европейски магазини за хранителни стоки отворихa врати тук. Това са явните белези, че вече изминаха повече от двадесет години, откакто територията ни се оттърва от комунистическия строй.

А ние хората сме… Ами хора като вас. Работим по четиредесет и повече часа на седмица, голяма част от нас дори и в съботни и неделни дни. Ставаме рано, пием кафе, пътуваме до работа, изпълняваме служебните си задължения, ядосваме се на колега или шеф, забавляваме се на шегите си, уморяваме се и се прибираме. Знаете как е! Когато не работим се срещаме с приятели на по бира, излизаме на кино, разхождаме се, разговаряме… Правим това, което повечето обикновени хора на този свят правят в свободното си време.

Е, може би вече си мислите: Да, българите водят живот като нашия, трудят се, пътуват, почиват си, понякога се ядосват, понякога се забавляват. Хора като нас.

Само че не е така. Българите притежават едно качество, което вие нямате. Ние сме невидими.

Когато е лято, повечето българи работят. Морето и пясъците са толкова близо, а ние само мечтаем за тях. Не можем да си позволим почивка. Минималната работна заплата е 123 евро. Спрем ли да работим, разходите ни съсипват. Когато е зима, пак работим, само че ни е студено. Няма и помен от прекрасните хотели и ски пистите. Зимата е най – тежкият период за българите, защото отоплението е твърде скъпо за житейския ни стандарт. Повечето от нас отопляват само една стая, цялото домакинство прекарва вечерта в нея, а нощем спим в неотоплявани помещения. Историята ни е повод за разпалени спорове, но паметниците, които тя е оставила по нашите земи са твърде далече за средно – статистическия българин. Защо ли? Защото с една цяла месечна заплата можем да заредим само сто литра дизел. Моловете са като художествени галерии за нас, разхождаме се, разглеждаме, но рядко купуваме. В България, ДДС е 20%, за всички стоки. В богатите, западноевропейски страни, а и в много други, повечето хранителни продукти и стоки от първа необходимост са със силно занижено ДДС, а заплатата на средният западноевропеец е десет и дори петнадесет пъти по-висока от нашите. А работният ден на българина… Той не е просто работен ден, а борба за оцеляване. Родителите ни са ни учили да сме честни, добри и толерантни. Учили са ни да се уважаваме и да си помагаме. Да се трудим упорито и да вярваме, че ще бъдем оценени. Но често пъти в България, тези иначе позитивни качества, се превръщат в недостатъци. Това е така, защото действителноста тук сега ни учи, че успяват само хитреците на дребно, лъжците и крадците, престъпниците и разбира се, политиците. И тъй като всички тези факти съществуват само за нас, но не и за държавниците ни, ние решихме, че сме невидими. Или ни няма, или нямаме никаква стойност за държавата си. Хората тук мрачно се шегуват, че има два изхода от тази криза и това са Терминал 1 и Терминал 2 на софийското летище. Но не това е, което искаме ние. Ние имаме нужда от страната си, както и тя от нас. Искаме да живеем и да сме щастливи в нея, а не някъде другаде.

И така младите българи решиха, че е време да докажат, че са тук и са готови да се борят за благата на собствената си страна. Един ден те се събудиха и излязоха по улиците. Решиха да покажат, че водят тежка борба за оцеляване и поискаха по – ниски цени на горивата с надеждата, че такава промяна ще рефлектира върху всички цени и ще облекчи ежедневното им бреме. И сякаш държавната машина се размърда, направиха се няколко срещи, изрекоха се куп думи, които сме чували хиляди пъти и разбира се, се стигна до „логичният” извод, че „не може”. След това всичко затихна и ние отново станахме невидими. За това излязохме да протестираме за втори път. И пак видяхме млади и оптимистични лица по улиците… Но този път дори медиите се държаха странно. Излъчиха кратки и субективни репортажи и с това народното недоволство беше отразено. Почувствахме се сякаш сме не хора, а сенки.

Но каквото и да се случи, ние сме вече будни. Ние няма да спрем сега, това е едва началото. И е решено, на 16.04.2011 ще бъдем пак на улицата. Ще протестираме във всички големи градове на България. Бъдете съпричастни към борбата за нашата демокрация! Вижте ни! Ще покажем, че ни има, че сме тук и сме важни.

С най-топли чувства:

България
http://gorivo.net/hello-world-2/
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
vargala81
 
Мнения: 13
Регистриран на: Чет Яну 21, 2010 20:02
Местоположение: Асеновград
Име: Валентин Димитров

Re: Здравей Свят!

Мнениеот andrey kokalov » Съб Апр 09, 2011 23:27

Най-смисленото нещо,което съм чел от доста време във форума!!!Дано си заслужават усилията.И дано да не стоят пак подставени лица зад всичко това.....................Крайно време е да се отървем от стадният принцип,с който сякаш свикнахме през изминалите 20 години.
Нека всеки,които посещава този сайт да кара с главата,а не с краката си!
andrey kokalov
 
Мнения: 409
Регистриран на: Вто Юли 03, 2007 21:52
Местоположение: sofia,mladost-4
Име: andrey kokalov


Назад към Извън темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron