Страница 1 от 1

Въпрос за пружини Eibach и комбинацията им с Koni Sport

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 20:46
от DJ_Joko
Здравейте! Решил съм да направя класическата евтина комбинация за окачването на Citroen Saxo м/у Koni Sport и Eibach пружини.Идеята ми е да се постигне окачване що годе подходящо за състезателни цели. Четейки характеристиките на Koni sport амортесьорите за модела,разбрах че те не позволяват използването на пружини снижаващи автомобила над 35мм.Тук обаче идва проблема,защото червените Eibach Sprortline http://performance-suspension.eibach.de ... ion/387806 (пружините които в таблицата от сайта на Eibach http://performance-suspension.eibach.de ... ance_guide са представени като такива ставащи и за състезателни цели) снижават автомобила с 50 мм.Другия модел пружини на Eibach е Pro-Kit черни http://performance-suspension.eibach.de ... ion/392188 ,който снижават с 30мм и влиза в параметрите на Koni Sport,но те са дадени като модел за street употреба и това ме кара да мисля че са по меки от Sportline.Порових се доста,но от всичко изчетено не ми стана ясно дали Sprotline пружините са различни по твърдост от Pro-kit или разликата е само в снижаването. Ако някой има опит и е компетентен по въпроса моля да сподели :)
Благодаря предварително!

Re: Въпрос за пружини Eibach и комбинацията им с Koni Sport

МнениеПубликувано на: Пон Авг 02, 2010 16:50
от OgyWRC
Няма универсално окачване, според приложението и окачването!

Koni Sport са срийт амортесьори, при продължително натоварване си променят характеристиките. В съчетание с Eibach Pro Kit (тази комбинация ползвам за тренировки) може и да свършат някаква работа за някое рали с повече неравности, но не и за писта или планинско, за които трябва да се комбинират с по-твърди пружини!

В състезанията за Саксо масово се използва Bilstein (дори от Ситроен Спорт за Gr.N), като и италианските Veneri.

Re: Въпрос за пружини Eibach и комбинацията им с Koni Sport

МнениеПубликувано на: Вто Авг 03, 2010 06:21
от DJ_Joko
Оги, благодаря за изчерпателния отговор! А какви по твърди пружини като марка и модел би ми препоръчал за Koni sport(колата я взех с такива) и съответно за Bilstein Gr N ако реша да взема такива. Аз се бях замисли за този кит http://www.kamracing.co.uk/index.php/ci ... n-kit.html ,но бях разубеден от други запознати,с аргумента че дори Bilstein Gr.N са меки за писта и планинско.Били подходящи за рали.Не съм наясно обаче как би се променила работата им от твърдоста на пружините и от това какви са по вид -прогресивни линейни и тн. Другия момент е цената на Bilstein kit,която доста се приближава до цената на някои от ставащите евтини койловери,като тези на XYZ http://www.xyz-auto.co.uk/products/Tarm ... 52d01.html или D2 където все пак може да се правят някакви макар и елементарни настройки. С други думи ще трябва да избирам м/у доказаното качеството на Bilstein или по голямата универсалност на койловерите.До тогава ще закърпвам положението с това което имам.
П.С. Не мога да открия сайт на Veneri .