Страница 1 от 1

НЕрадиоуправляме "Кит"Модели на състезателни коли

МнениеПубликувано на: Съб Яну 30, 2010 23:09
от svetluo
Колеги имам една питанка към вас може и да има писано някъде по въпроса,но поне аз не намерих...Значи работата е такава искам да си купя сглобяем модел (без значение мащаба) на каквато и да е състезателна кола , но не мога да намеря нищо читаво никъде в България . Тук всичко , което се предлага или е с двигател или е вече сглобен макет :( Айде някой ако има някакво инфо къде мога да намеря из интернет или в магазините (Шумен , Варна) да ми каже :) . Благодаря предварително :) .

П.С. Това също е голяма зарибявка , но и много къса нервите ;) имам и други ако някой иска да види да пише ;)

Re: НЕрадиоуправляме "Кит"Модели на състезателни коли

МнениеПубликувано на: Нед Яну 31, 2010 15:44
от BOXER
Burago преди продаваха такива модели,но сега май вече не ги правят.Аз имах 2-3 колички 1:24.Доста хубаво занимание си е да ги сглобиш,да им налепиш лепенките и тн.

Re: НЕрадиоуправляме "Кит"Модели на състезателни коли

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 09:41
от svetluo
Мда , Бураго преди правеха подобни макети и аз имам доста от тях , но вече никъде не могат да се намерят (явно са спрени от производство).Гледах из много сайтове,но никъде не открих да има подобни на техните макети . Пак се отправям с молба към вас , ако някой има представа как и от къде мога да намеря моля да ми пише ;)

Re: НЕрадиоуправляме "Кит"Модели на състезателни коли

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 18:59
от andrey kokalov
Това,което търсиш се нарича стендови модел.Главно се продават в големите магазини за детски играчки,но избора не е голям.Бураго произвеждат все още такива модели,но те не са толкова реалистични.Марката еталон тук е Тамия.Моделите са много истински.Продават се главно по заявка.Тук може да се намерят в сайтове като Хоби Дик,Автомоделизъм и др.Продажбите са главно чрез поръчка в нета.Също там можеш да разгледаш многото филмчета как се сглабят отделните модели.Последната Импреза,която исках да си купя включваше дори дунапрена на ролбарите.С доставката излизаше около 50 лв.,но не знам дали бяха включили и бои в комплекта.Мащабът и беше 1:18.Освен това доста по-добре се консервират,не има падат лепенките и не се драскат.Макетите на Бураго са с метални купета и това често води до недобри отливки.При пластмасовите модели абсолютно всичко това се коригира.