Страница 1 от 2

Бензиностанции,горива

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2006 22:41
от Sedan
Кажете кой от къде зарежда.От кои бензиностанции сте доволни и от кои не сте?Чувал съм доста противоречиви мнения.Сега за разлика от преди 10-15год бензиностации и газстанции има подпът и надпът.Доста от тях правят шашми обаче, с цел да продават по-евтино.Цените на световния пазар скочиха(така и у нас).Както имаше един период миналата година много хора се втурнаха да слагат газови уредби после бензина падна доста.........

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2006 22:44
от K_Power
Много е общо да се каже, нафтата на ОМВ понякога е много добра, понякога не! Нафтата на шел е отвратителна, поне на тези бензиностанции където сме зареждали! На ОМВ газта също е добра, но пак зависи от бензиностанциите! ШЕЛ, всяка бензиностанция е различна, има си различен шеф и различно управление, самото името е едно и също и всеки си прави каквото си знае и като цяло е много общо да се каже къде е най-добре да се зарежда. Пропан бутана на лукоил също е добър и нафтата също. Абе всичко идва от нефтохима, само, че разликата къде по какъв начин с какви добавки го мешат!

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2006 23:09
от tsveti
Като цяло Крисо е прав. На лукойл нафтата е добра. Иначе ЕКО са добри, доволна съм много, ама не тези еко петролиум, а другите. А ШЕЛ нямам думи- отвратителна е нафтата там за другите горива не знам.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2006 23:25
от Rally Fan
Хехе, тук мога и аз да се включа. Знчи, като бивш работник на ЕКО - ЕЛда бензиностанции (един от спонсорите на Крум и Стойко ) мога да кажа, че бензините и нафтата се карат директно от Гърция и като цяло хората в Сливен, а и не само в Сливен съм чувал, че са доста доволни от тях, виж обаче за газ-та нищо не мога да кажа..... управителят всяка бензиностанция на ЕКО - Елда си избира една фирма с която подписва договор и с нея си работят. Моя съвет е за бензин от ЕКО да е само 100 октана той е най-истински... по-нисък разход и т.н докато разликата в 92 и 95 не е кой знае колко голяма. Надявам се да съм помогнал :)

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2006 23:29
от RaPiD
Това е лошото на бензиностанциите - ШЕЛ, ОМВ и тн. че всяка е с различен шеф и ако на едната горивото е добро на другото може да е отврат. Аз по принцип зареждам на бензин на Лукойл или ОМВ, а дизел баща ми сипва на ОМВ пак.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2006 23:50
от K_Power
Абе много са лъжливи всичките! Ако сипете нафта примерно 20 литра в туба, загледайте колко вода ще се утаи отодлу, както и бензин, с тоя наш бензин една кола не може и да се направи да работи като хората. Веднъж се прибираме от риба с баща ми и ни свършва нафтата и сипваме за 10 лева на някаква селска бензиностанция в Брезник. Е казва ви, в един баир колата угасна, тя не можее да върви, после и с друга нафта трябваше да се кара 150-200 км за да изчисти разпръсквачите като хората. Единственото нещо е това с какви добавки третират горивата и с какво ги разреждат, то е ясно, че се разреждат ...

МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2006 00:01
от kalojn
момчета не знам за вас но аз зареждам само дизел такава ми е и личната и служебната за мен випалъра на шел впазарджик е доста добър но деиствително поради разликата в горивото на различните бензиностанции човек не знае какво да мисли пък било и от една верига

МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2006 00:13
от K_Power
Та за В-пауъра ... когато беше тъкмо излязъл, решихме да сипем на буса, да го пробваме, е сипахме и какво стана, с друга нафта разход на 100 е 8 литра, с в-пауъра беше 10, при едно и също каране, а и вървеше и работеше много по-лошо с него, но ако си мислип, че ще разбереш дали е в-пауър или не ... всичко едно, слагат една добавка, ацетановото число се променя ... но не е с нищо уникално това гориво!

МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2006 01:45
от chefo
Интересно ми е състезателите какво гориво ползват и с какви добавки,някой има ли идея :?: Знам че се продават специални рейсингови горива,за тях не ми се говори щото са си цифра(и като се има предвид че бегачката харчи като танк).СИгурно ползват на ОМВ 100 или В-палара на шел(знам ли) :?: :!:

МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2006 01:47
от K_Power
Има си горива на Шел, Racing Solution, на ОМВ и на какво ли още не. Те са синтетичен бензин 108-110 октана! Иначе за другото тулола има ефект!

МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2006 19:06
от BradurS
На Приста Ойл нафтата е много добра, понеже повече от година баща ми я ползва и е много доволен.
А за бегачките - например палиото гори 30-35 на 100 (колкото един автобус) :)

МнениеПубликувано на: Вто Юли 18, 2006 14:34
от monio_wrc
абе нищо не казвате за горивата на петрол?

МнениеПубликувано на: Вто Юли 18, 2006 17:17
от chefo
monio_wrc написа:абе нищо не казвате за горивата на петрол?


Честно казано 95 на петрол сипвам най-редовно(за да имам да паля де).Иначе карам на метан(ол) :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Юли 24, 2006 16:54
от rally86
за мене 95 на лукоил е наи добре иначе за нафта незнам
а и тези гърците еко петролиум дават добри горива

МнениеПубликувано на: Пон Юли 24, 2006 18:44
от Sainz
Вижте нещо забавно, което снимах днес във Варна(малко са се объркали с точките на цените)