ДРАКОН І - с.Калояново, 06-07.VI.2009

Дискусия за Българския Шампионат за Туристически Автомобили

Re: ДРАКОН І - с.Калояново, 06-07.VI.2009

Мнениеот GTI-8V » Вто Юни 09, 2009 21:08

Frysco написа:

Благодаря за видеото.Алекс, направи ми впечатление колко много пъти влезна грешна предавка.Това не те ли вбесява?

Ами не е много добре естествено. Още не ми е ясно дали аз не съм свикнал още с sequentialno преключване или тук има некав друг проблем но наистина вече обмисла да връщам рично преключване че до сега имено заради преключване не мога да карам на макс че все не ясно дали даден скорост ще влиса или не и то пречи най вече на спиране че все требва да спирам по рано. Имам 3 месеца да мисла върху този вапроз ;-))))
http://www.facebook.com/aboch?ref=search&sid=1547174798.3002798683..1
alex@adas.bg или 0887-787-787, 0887-878-878
Аватар
GTI-8V

Име: Alexander Boch

Мнениеот kaloianko » Вто Юни 09, 2009 21:35

Виржиния написа:Получих доста интересни съобщения,които само доказват че всяко едно необмислено и лишено от доказателства твърдение,скрито зад ник,може да причини проблеми,и то на хората които най-малко го заслужават!
Следващите ми думи са специално за kubeto 76,правя го и в темата,крайно време е да почне да се води битка на пистата,а не тук,и то на базата на твърдения,които са ей така,от злоба!!!И аз мразя да губя,но не е това начина....
Имам щастието да познавам някои от най-именитите ни пилоти,не ми представлява трудност при необходимост да говоря с тях,или да разполагам с някои документи,затова и си позволявам да коментирам....
След като си бил в халето,значи си видял че колата на Илия Царски преминава задължителния технически преглед,и то в присъствието на механик от екипа на Румен Дунев,а именно нашият съфорумец Калоян/kaloianko/!Измерването на отвора на турбокомпресора,ясно показва че отговаря на хомоголационният фиш,а именно 34мм и колата напуска закрития парк,т.к са минали 30мин.Час по късно някой решава че иска да разглоби турбото,предполагам защото му се иска да разбере,защо доста често му се налага да гледа пред себе си POWERED BY ROMPETROL,ОК,но т.к ти познаваш много по добре от мен процедурите,знаеш че това струва пари,а именно в този случай 3192 евро-консумативи,разходи за доставка и труда на механиците.Преди години срещу Митко Илиев имаше вълна от такива контестации,след спечелването на Рали България,и тогава се събраха нужните пари,и "проблема" беше разрешен...Е,след като от екипа на Приста Ойл никой не рискува да заплати сумата,защото и двамата знаем че след като се види че всичко е наред,то парите ще останат в АВТОЦАР,за какво бягство говорим?!Показателно е и че Бета Рейсинг си оттеглят контестацията....
2ч и 30 мин по-късно след като никой не заплаща исканата сума,собственика на колата нарежда EVO 9 с екипа от механици да напуснат писта „Дракон”, защото температурата на въздуха е 39 ˚.В 16.04 часа, което е записано в протоколите на пистата, автомобила напуска писта „Дракон”, а не закрития парк, който отдавна е приключил.
Това са фактите с които аз разполагам,предполагам че няма да има проблем да се покаже и фактурата за стойността на турбокомпресора от екипа на АВТОЦАР,ако се наложи...
Уважавам много всички тимове,ей богу,имаме страхотни пилоти,но такива интриги са в състояние да отблъснат и най-верните фенове...

явно не си говорила с когото трябва защото иначе щеше да знаеш че сумата поискана за отваряне на турбото беше значително по висока от 3192евра
:)kaloianko.com:)
kaloianko

Мнениеот Сашо Христов » Вто Юни 09, 2009 21:48

Виржиния написа:Получих доста интересни съобщения,които само доказват че всяко едно необмислено и лишено от доказателства твърдение,скрито зад ник,може да причини проблеми,и то на хората които най-малко го заслужават!
Следващите ми думи са специално за kubeto 76,правя го и в темата,крайно време е да почне да се води битка на пистата,а не тук,и то на базата на твърдения,които са ей така,от злоба!!!И аз мразя да губя,но не е това начина....
Имам щастието да познавам някои от най-именитите ни пилоти,не ми представлява трудност при необходимост да говоря с тях,или да разполагам с някои документи,затова и си позволявам да коментирам....
След като си бил в халето,значи си видял че колата на Илия Царски преминава задължителния технически преглед,и то в присъствието на механик от екипа на Румен Дунев,а именно нашият съфорумец Калоян/kaloianko/!Измерването на отвора на турбокомпресора,ясно показва че отговаря на хомоголационният фиш,а именно 34мм и колата напуска закрития парк,т.к са минали 30мин.Час по късно някой решава че иска да разглоби турбото,предполагам защото му се иска да разбере,защо доста често му се налага да гледа пред себе си POWERED BY ROMPETROL,ОК,но т.к ти познаваш много по добре от мен процедурите,знаеш че това струва пари,а именно в този случай 3192 евро-консумативи,разходи за доставка и труда на механиците.Преди години срещу Митко Илиев имаше вълна от такива контестации,след спечелването на Рали България,и тогава се събраха нужните пари,и "проблема" беше разрешен...Е,след като от екипа на Приста Ойл никой не рискува да заплати сумата,защото и двамата знаем че след като се види че всичко е наред,то парите ще останат в АВТОЦАР,за какво бягство говорим?!Показателно е и че Бета Рейсинг си оттеглят контестацията....
2ч и 30 мин по-късно след като никой не заплаща исканата сума,собственика на колата нарежда EVO 9 с екипа от механици да напуснат писта „Дракон”, защото температурата на въздуха е 39 ˚.В 16.04 часа, което е записано в протоколите на пистата, автомобила напуска писта „Дракон”, а не закрития парк, който отдавна е приключил.
Това са фактите с които аз разполагам,предполагам че няма да има проблем да се покаже и фактурата за стойността на турбокомпресора от екипа на АВТОЦАР,ако се наложи...
Уважавам много всички тимове,ей богу,имаме страхотни пилоти,но такива интриги са в състояние да отблъснат и най-верните фенове...

Само не ми стана ясно защо след като се демонтира турбото и му се свалят охлювите за да се измерят диаметрите на перките(което всъщност е целта на упражнението), считаш че то става негодно за употреба и размахвате фактури за нов турбокомпресор за ХХХХХХ евро.Тука все пак има хора които разбират ДОСТА от турбини и знаят добре за какво иде реч. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Сашо Христов

Име: Сашо Христов

Мнениеот littleredaudi » Вто Юни 09, 2009 22:32

Доколкото разбрах контестацийте са били две. За редовноста на турбото и за обема на двигателя! После едната се оттегля. Поправете ме разбира се ако греша!
Баси колко ми е кеф да карам
Аватар
littleredaudi

Име: V.Vasilev

Мнениеот trouble » Вто Юни 09, 2009 22:36

Новата Христоскова на хоризонта, ама слабо слабо....има какво да учи...
Аватар
trouble

Име: Красимир Славчев

Мнениеот plm » Вто Юни 09, 2009 23:02

Сашо Христов написа:Само не ми стана ясно защо след като се демонтира турбото и му се свалят охлювите за да се измерят диаметрите на перките(което всъщност е целта на упражнението), считаш че то става негодно за употреба и размахвате фактури за нов турбокомпресор за ХХХХХХ евро.Тука все пак има хора които разбират ДОСТА от турбини и знаят добре за какво иде реч.

Предварително искам да кажа, че не съм бил на състезанието, но следя как се развиват нещата. И не защитавам никой.
За мен, бомбата, заложена от ф се... надига. Там е проблема.
А ти като разбираш ДОООСТА от турбини бих ти казал, че този агрегат е турбокомпресор и какво ще стане, ако все пак се разглоби напълно? Гарантирам ти-никой в България не може да го сглоби/ремонтира/балансира.
Както и да е. :D
plm

Име: Пламен Петков

Мнениеот Виржиния » Вто Юни 09, 2009 23:26

Само не ми стана ясно защо след като се демонтира турбото и му се свалят охлювите за да се измерят диаметрите на перките(което всъщност е целта на упражнението), считаш че то става негодно за употреба и размахвате фактури за нов турбокомпресор за ХХХХХХ евро.Тука все пак има хора които разбират ДОСТА от турбини и знаят добре за какво иде реч. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ъъъ,г-н Петков ме изпревари :lol:
Верно,че не лежа всеки ден под автомобила,но и аз съм "пипала"турбо,plm ти го обясни,и то доста по меко от колкото се бях подготвила!Аз съм в този форум именно защото искам да се уча,и има страхотни умове тук!!!
littleredaudi прав си,оттеглена беше малко след подаването и от Бета Рейсинг...
Г-н Славчев това означава ли,че няма да получа тениска на Митко?! :D Бидейки може би край Вас на едни и същи отсечки сега край Шумен,ще си прекараме страхотно...Сравнението Ви...подло,подло :mrgreen:
Изображение
Аватар
Виржиния

Име: Виржиния Янкова

Мнениеот kubeto76 » Вто Юни 09, 2009 23:32

Първо да поясня че който иска да си пише с мен може да го направи на лично съобщение ,не е нужно да занимава целия форум с адвокатските си услуги .

Второ контестацията на Кольо Паунов беше оттеглена само заради невъзможноста измерването на кубатурата да стане на пистата, а цената обявена за измерването беше 10000 лв.

На следващото състезание ще има кола на инкасо (банка ДСК) за да може да отговориме на изискванията на Г-Н ЦАРСКИ.
--------------------
kubeto76

Име: Борис Рангелов

Мнениеот ispo » Вто Юни 09, 2009 23:45

Добре де вие сте ми много интересни ми какво безпари ли да си расипи турбото ? Пак и то си е тяхна работа.Кой прав кой крив те ще си решат проблема в този форум няма да се реши.Вие го превърнахте не Писта Дракон 1 ами "Царски избягал от състезанието.." еми добре де нали той мина задалжителния технически преглед.Крайно време е да спрем с тази тема !
АКСК Плевен Рейсинг Тим
Аватар
ispo

Име: Искрен Пондев

Мнениеот Виржиния » Вто Юни 09, 2009 23:48

kubeto76 написа:Първо да поясня че който иска да си пише с мен може да го направи на лично съобщение ,не е нужно да занимава целия форум с адвокатските си услуги .

Второ контестацията на Кольо Паунов беше оттеглена само заради невъзможноста измерването на кубатурата да стане на пистата, а цената обявена за измерването беше 10000 лв.

На следващото състезание ще има кола на инкасо (банка ДСК) за да може да отговориме на изискванията на Г-Н ЦАРСКИ.

А,сега вече на лично да си пишем...Докато се криеш зад ника,няма как да стане,но и аз няма да пиша повече,и колкото и да ми се иска не съм от екипа на АВТОЦАР,не се плаши!!!
Контестацията на г-н Паунов е за 2000 евро,документа е пред мен...
Това с колата е прекрасна идея,че доста контестации ще има да пускате до края на сезона,нали?! :wink:
П.П С цялото ми уважение сега-ако погледнеш снимките които постнах в галерията от Варна,ще разбереш че бях точно до вас,поздравих ви екипа и за победата,радвах се с вас-когато нещо е добро,плод на страхотен отбор какъвто е вашият,само адмирации...Но докато се хапете и най-грозното е че половината тук са пилоти и механици,и нали на следващото състезание пак ще се срещнете???Никога няма да се оправи тоя спорт...
Изображение
Аватар
Виржиния

Име: Виржиния Янкова

Мнениеот littleredaudi » Сря Юни 10, 2009 08:21

Г-н Петков обаче помни и турбините ползвани от Тойота най-вероятно :D
Дали е необходимо да се разглоби цялата а??
Аватар
littleredaudi

Мнениеот BradurS » Сря Юни 10, 2009 08:34

GTI-8V написа:
Frysco написа:

Благодаря за видеото.Алекс, направи ми впечатление колко много пъти влезна грешна предавка.Това не те ли вбесява?

Ами не е много добре естествено. Още не ми е ясно дали аз не съм свикнал още с sequentialno преключване или тук има некав друг проблем но наистина вече обмисла да връщам рично преключване че до сега имено заради преключване не мога да карам на макс че все не ясно дали даден скорост ще влиса или не и то пречи най вече на спиране че все требва да спирам по рано. Имам 3 месеца да мисла върху този вапроз ;-))))

Алекс мисля че точно заради грешно влязла предавка, Денис те изпревари на Левия след старт-финала.
Изображение
Honda - The Power Of Dreams
"...гора зашуми, вятър повее - Балканът пее хайдушка песен."
Аватар
BradurS

Име: Ивайло Христов

Мнениеот littleredaudi » Сря Юни 10, 2009 08:37

Това не е нищо! Питайте Алекс как го "обидиха кръвно" след финала :D Бях баш зад човека дето го попита колко коня му е ..........Субаруто :D :D :D
Аватар
littleredaudi

Мнениеот Frysco » Сря Юни 10, 2009 09:12

bai_bradur_ivo написа:
GTI-8V написа:

Алекс мисля че точно заради грешно влязла предавка, Денис те изпревари на Левия след старт-финала.

И аз същото щях да кажа, явно не ми се е сторило.То заради такива неща се губи и цяло състезание-държиш опонента зад себе си, пазиш траектория и скорост... лично моето мнение е че ако ти пречи, по добре върни ръчното, все пак трябва да подчиниш колата на себе си, а не ти да и се подчиниш на нея.
Frysco

Име: Радослав Желев

Мнениеот M.Martin » Сря Юни 10, 2009 11:46

Здравейте колеги ами аз мисля че не е нужно да се изказват глупави мнение от рода на това че ще ли на Царски да ми чупят турбината еми това е пълна глупост ,защото всяка една турбина се отваря спокойно прави и се ремонт и се затваря и с колегите които се занимават точно с това сме отваряли и ремонтирали доста турбини на състезатели и какво ни сме им ги чупели .... Истината поне за мен е такава е разбира се незнам всичко точно по случая но следкато Господин Царски не пожела да се яви на пистата при положение че имаше контестация макар да не е задължен да е там защото това е работа на механиците му но следкато той непожела да се прегледа колата му било то за турбината,било то за кубатурата на двигателя му като се опита за кажа поне за мен смешно високи цени при положение че идвете манупулация се извършват спокойно без да с навреди на нещо за мен колата му е била фалшива защото можеше както неговия колега Румен Дунев който с всяко едно състезание се обеждавам че е един от малкото в този спорт които се борят за истината и правдата е спорта веднага дори беше готов да представи собствената си турбина без някой да е поискал това от него...
Аватар
M.Martin

Име: Петър Бъчваров

ПредишнаСледваща

Назад към Български Шампионат за Туристически Автомобили